Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Felicit CJA pentru relansarea zborurilor de linie de pe Aeroportul Arad”

Deputatul Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, avut amabilitatea să ne acorde un interviu, răspunzând unor întrebări cu privire la relansarea zborurilor de linie de pe Aeroportul Arad, vizita pe care a făcut-o recent la bazele militare de la Kogălniceanu şi Borcea în contextul războiului din Ucraina, proiectele de legi ale siguranţei naţionale, impozitarea progresivă propusă de PSD şi lucrările de la Canalul Mureşel.

„Felicit CJA pentru relansarea zborurilor de linie de pe Aeroportul Arad”
Comentează 3

- Domnule deputat, arădenii au avut parte ieri de o veste bună. Preşedintele CJA a anunţat că vor fi relansate zborurile de linie de pe Aeroportul Arad, care în ultimii ani a avut doar curse charter spre diferite destinaţii turistice. Având în vedere că aţi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, că aţi fost implicat în acest proiect, ce le transmiteţi foştilor dumneavoastră colegi?

- Felicit Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu care am lucrat la acest proiect de avea din nou curse la Arad. A fost acceptat ajutorul de stat de un milion de euro pentru un an de zile, astfel încât singura companie care s-a înscris este Blue Air. Iar cele patru destinaţii, Bucureşti, Paris, Stuttgart şi Bergamo sper să revitalizeze atât aeroportul din Arad, cât şi mediul economic din localitatea noastră. Este o decizie mult aşteptată care încunună munca de cinci ani de zile a Consiliului Judeţean.

- Credeţi ca va fi o soluţie de viitor, având în vedere că înţelegerea este doar pentru un an?

- Noi am făcut tot ceea ce este posibil pentru a avea un operator la Arad. Mai departe, depinde de operator şi de cei care sunt direct interesaţi să-l folosească.

- În calitate de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aţi vizitat recent bazele militare de la Kogălniceanu şi Borcea. În condiţiile în care la graniţele României se desfăşoară un război crâncen, ce sentimente v-a trezit întâlnirea cu militarii?

- A fost o vizită de lucru a Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, din care fac parte, iar faptul că suntem în acest moment membri în NATO şi Uniunea Europeană ne dă siguranţa că România este într-o zonă de securitate, este într-o zonă de construcţie a valorilor NATO şi UE, astfel că România nu numai că investeşte în apărare, dar este în acest moment într-o construcţie solidă.

- Cele zece proiecte de legi ale siguranţei naţionale au intrat în dezbaterea coaliţiei de guvernare. Având în vedere că acordă puteri sporite instituţiilor de forţă, în spaţiul public au apărut o serie de discuţii pe această temă. Cum vedeţi dumneavostră întreaga situaţie?

- Până nu vom vedea forma pusă la transparenţă de către Ministerul Apărării nu fac nicio declaraţie. Consider că acum sunt simple speculaţii şi se aruncă pe piaţă diverse subiecte. Aşteptăm şi facem comentarii în momentul în care Ministerul Apărării va pune la transparenţă această legislaţie.

- Pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina au avut din păcate efecte care s-au făcut şi se fac simţite atât în economie, cât şi în viaţa de zi cu zi a românilor. Credeţi că impozitarea progresivă ar fi o soluţie pentru România?

- Nu. România trebuie să rămână un stat previzibil, să aibă o continuitate în această legislaţie fiscală. Impozitarea progresivă va face ca românii să nu mai ştie exact care sunt veniturilor lor, pe de o parte, iar pe de altă parte, potenţialii investitori în zonă nu vor avea siguranţa ca vom respecta o predictibilitate a legislaţiei fiscale.

- Aţi făcut o serie de demersuri pentru rezolvarea problemei Canalului Mureşel, iar la începutul lunii trecute aţi anunţat că lucrările pot să înceapă. Efectiv, au început să se mişte lucrurile?

- Da, lucrurile au început să se mişte. Pe lângă semnarea contractului şi demararea procedurilor logistice se aşteaptă luna august pentru că încă există un contract de livrarea apă în Ungaria prin Canalul Mureşel, astfel încât luna august va permite demararea lucrărilor, iar în acest an vom avea şi finalizarea lor.

- Vă mulţumim.


Scrie un comentariu

trimite