Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC UAV Arad se impune în primul meci al anului 2024

FCC UAV Arad se impune în primul meci al anului 2024
Comentează 0

Sâmbătă seara, la Sala Sporturilor “Victoria” din Arad, în fața celor 500 spectatori prezenți, FCC UAV Arad a câștigat meciul meciul de debut în noul an contra celor de la CS Universitatea Cluj-Napoca cu scorul 65-48, pe sferturi 19-18, 15-13, 16-11, 15-6, meci contând pentru etapa a 8-a din cadrul LNBF Getica 95. MVP-ul partidei a fost jucătoarea cehoaică de la galben-albastre Tereza Vitulova, aceasta reușind să înscrie aproape jumătate din punctele echipei, 30. S-a apropiat și de un double-double în meci, totalizând un număr de 9 recuperări.

De partea cealaltă, la clujence, experimentata jucătoare Elisabeth Pavel, a reușit un double-double la puncte și recuperări, prin marcarea celor 19 puncte și efectuarea a 11 recuperări.

Se pare că jucătoarele echipei arădene au învățat din greșelile pe care le-au făcut în precedentele meciuri jucate acasă și nu au mai cedat pe final de meci, în special în sfertul al 4-lea, când s-a înregistrat la partida aceasta diferența cea mai clară de 9 puncte față de adversarele din Cluj. “Cred că am inceput să cedăm din sfertul al 3-lea, poate din cauza oboselii, poate din lipsa de concentrare, cert este ca astăzi arădencele au fost mai bune, abia aștept meciul următor să demostrăm contrariul”, ne-a declarat căpitanul echipei Univ. Cluj-Napoca, Alexandra Uiuiu.

“Nu a fost un meci foarte ușor, însă ne-am pregătit foarte bine, ne-am dorit victoria și drept dovadă am și câștigat. Cred că diferența a făcut-o apărearea noastră agresivă”, ne-a declarat jucătoarea echipei FCC UAV Arad, Bianca Voica Nagy.

Echipe și marcatoare: FCC UAV Arad: Tereza Vitulova 30 puncte (2x3), Andrea Easley 14 puncte (2x3), Taylor Murray 10 puncte, Bianca Voica Nagy 6 puncte, Andreea Mititelu 4 puncte, Boglarka Biszak 1 punct. Au mai jucat: Andreea Fleșer, Paloma Cucu, Daria Negru, Blanca Valea, Nicoleta Ghiță. Pe bancă: Brankica Hadzovic (C). Antrenor: Miroslav Popov

CS Universitatea Cluj-Napoca: Elisabeth Pavel 19 puncte (1x3), Veronika Liubinets 10 puncte, Alexandra Uiuiu (C) 6 puncte, Alexis Pana 4 puncte, Kincso Kelemen 3 puncte (1x3), Renata Kovacs 2 puncte, Laura Bota 2 puncte, Delora Pricop 2 puncte. Au mai jucat: Ioana David, Maria Farago, Roxana Popovici, Mercedes Horvath. Antrenor: Iannis Koukos

Partida a fost arbitrată de brigada formată din Octavian Goina, Ștefan Atomulese și Vlad Antonio Sandu, în timp ce comisarul partidei a fost Radu Bucerzan.

În cadrul aceleiași etape din LNBF Getica 95 s-au mai desfașurat meciurile: CSU Olimpia Brașov – Rapid București 73-77 CSM Târgoviște – CSM CSU Constanța 70-79 ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe - CSM Targu Mureș 108 – 52 Astfel clasamentul LNBF Getica 95 este condus de către ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe care a acumulat 14 puncte din 7 meciuri disputate, urmată de CSM CSU Constanța tot cu 14 puncte după 7 meciuri jucate, iar echipa arădeană rămâne pe locul al 3-lea având tot 14 puncte, doar că are un meci în plus jucat. Clujencele au rămas tot pe locul al 4-lea, ocupat înaintea disputării partidei de sâmbătă, având un total de 12 puncte în urma celor 8 etape disputate.

Pentru echipa FCC UAV Arad urmează deplasarea la București pe 13 ianuarie, când va da piept cu feroviarele de la Rapid, care se află pe locul al 6-lea din actuala configurație a clasamentului LNBF.

Reporter: Adrian Brădean

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite