Vremea Romania, Arad 13°C

Stiri Arad

Fapte de încălcare a Codului Vamal, sesizate de jandarmi

Fapte de încălcare a Codului Vamal, sesizate de jandarmi
Comentează 0

Azi, 17 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Pieței ”Fortuna” din municipiul Arad, două persoane de sex feminin, care ofereau trecătorilor  spre comercializare, țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Jandarmii au luat măsura identificării persoanelor, în speță două femei cu vârsta de 55 respectiv 37 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care aveau asupra lor 83 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci.

         Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor  cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,Colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” , conform Legii nr. 86/2006 (actualizată) privind Codul Vamal al României.

 

Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul

 

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite