Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă: Firma soției mele nu a avut niciodată contracte cu bani publici

Primarul Gheorghe Falcă reacționează după ce ANI a anunțat, luni, că cere Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pentru conflict de interese, edilul afirmând că firma la care el și soția sunt acționari nu a lucrat niciodată cu bani publici.

Falcă: Firma soției mele nu a avut niciodată contracte cu bani publici
Comentează 3

Primarul Gheorghe Falcă spune că a fost verificat de mai multe ori de ANI, în ultimii ani, fără a fi găsite nereguli.

”Eu ca și primar am fost verificat de ANI aproape în fiecare an. Firma soției există din 2003 și de fiecare dată când trebuie să facă o lucrare se solicită un certificat de urbanism, iar în funcție de caz se obține un plan urbanistic și, în final, o autorizație de construcție. Firma nu a lucrat niciodată cu bani publici. Toate contractele de până acum sunt cu firme private, nu cu instituții publice. Avem câteva verificări ale ANI privind aceste spețe, iar până acum nu au fost găsite probleme”, a declarat Falcă, pentru News.ro.

Declarația vine în contextul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe Falcă pentru conflict de interese, întrucât în perioada 2008-2012 a aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizaţii de construire, două avize de oportunitate, două autorizaţii de desfiinţare şi o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de firma deţinută de către edilul-șef şi soţia sa.

Inspectorii de integritate spun că sunt indicii că s-ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese în exercitara atribuţiilor de primar în mandatele 2008-2012 şi 2012-2016.


Scrie un comentariu

trimite