Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Exponatul lunii februarie la Complexul Muzeal Arad - compoziţia ”Cântec de primăvară”, compozitor Emil MONŢIA

Exponatul lunii februarie la Complexul Muzeal Arad - compoziţia ”Cântec de primăvară”, compozitor Emil MONŢIA
Comentează 0

În luna februarie muzeul arădean comemorează 52 de ani de la moartea compozitorului EMIL MONȚIA, iar cu acest prilej este prezentată publicului, în premieră, partitura ”CÂNTEC DE PRIMĂVARĂ”, lucrare aflată în colecția Complexului Muzeal Arad.

Exponatul, partitura ”CÂNTEC DE PRIMĂVARĂ” (muzica: Emil Monția, versuri: Ștefan Octavian Iosif) este prezentat publicului până la sfârșitul lunii februarie, la Palatul Cultural Arad ((Piața George Enescu 1, intrarea dinspre Parcul Copiilor).

Expoziția permanentă, dedicată vieții și activității compozitorului Emil Monția (1882 – 1965), a fost amenajată de către specialiștii muzeului județean în anul 1970, la castelul Bohuș din Șiria, în cadrul Muzeului Memorial „Ioan Slavici şi Emil Monţia” (program de vizitare Marti-Duminica: 09.00-17.00).

Pornind de la patrimoniul cultural, aflat în fondul muzeului județean (azi Complexul Muzeal Arad), a fost reconstituită camera de lucru a compozitorului, cuprinzând fotografii de familie, mobilierul original, pianul, instrumente muzicale, partituri, culegeri de folclor, afișe ale operelor sale. Prin documentele personale, diplomele primite din partea Casei Regale a României, premiile obținute în anii ”50, expoziția dedicată lui Emil Monția ilustrează ascensiunea artistică a compozitorului arădean.

Va asteptam la MUZEU!

Adelina Stoenescu

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite