Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozie la metroul din Londra: mai mulți răniți. Incidentul, tratat ca un atac terorist

O explozie puternică a avut loc vineri dimineață într-un tren de metrou din Londra. Incidentul este considerat un atac terorist, au anunțat autoritățile britanice, care au precizat că mai multe persoane au fost rănite.

Explozie la metroul din Londra: mai mulți răniți. Incidentul, tratat ca un atac terorist
Comentează 0

Poliția Metropolitană a anunțat că tratează explozia de la metroul londonez drept un atac terorist. Premierul Theresa May va conduce o întâlnire de urgență a comitetului COBRA, care reunește reprezentanții serviciilor de secuitate din Regatul Unit.

Explozia a avut loc la stația Parsons Green, de pe magistrala District Line.  Potrivit primelor informații, mai multe persoane ar fi suferit arsuri la nivelul feței. 

”Am văzut femei plângând; o mulțime de persoane țipau. Ne-am călcat în picioare pe scările spre ieșire”, a declarat un martor.

Din imaginile publicate de călători pe rețelele de socializare reiese că explozia a fost provocată de un recipient învelit într-o pungă, așezat pe jos într-un tren de metrou. Conținutul acestuia încă ardea în momentul în care au fost făcute fotografiile.

Cel puţin 100 de persoane s-ar fi aflat în garnitura de metrou de la Parson Green. Linia de metrou a fost închisă, o brigadă de genişti analizează dispozitivul exploziv, iar poliţişti înarmaţi efectuează verificări pe o arie de aproximativ 500 de metri.

Circulația trenurilor de metrou a fost oprită între stațiile Edgware Road și Wimbledon. 

Ambasdador: nu există români printre victime

Ambasadorul României la Londra: Printre persoanele care au suferit arsuri nu sunt români

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a declarat, pentru Mediafax, că până la această oră nu sunt cetăţeni români printre victimele exploziei produsă în această dimineaţă la o staţie de metrou.

"Printre persoanele care au suferit arsuri nu sunt români, din câte informaţii am eu până în acest moment. Noi avem acolo, la Politia Transporturi Londra, un ofiţer detaşat. El e la locul faptei şi ne ţine la curent cu evoluţiile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.


Scrie un comentariu

trimite