Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Experiment inedit în centrul Aradului

Experiment inedit în centrul Aradului
Comentează 0

Voluntarii S.E.V. găzduiți de către Asociația Ofensiva Tinerilor, au organizat un eveniment inedit în centrul Aradului. Aceștia, împreuna cu câțiva membri ai Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Arad, au oprit trecătorii rugându-i pentru câteva minute să îndeplinească unele sarcini simple.  

Doritorii au fost legați la ochi și s-au ajutat de bastonul alb, simbol internațional al nevăzătorilor. Printre sarcinile primite s-au numărat: traversarea străzii, cumpărarea unui bilet de tramvai, găsirea intrării la diferite instituții, etc. Dacă inițial acest lucru părea foarte simplu, după terminarea acestui experiment unul dintre participanți a declarat:

 “A fost un sentiment ciudat, de nesiguranța. Trotuarul pe care îl știam de ani de zile acum mi se părea un labirint din care nu mai puteam ieși. Nu cred că m-aș putea descurcă singur în oraș

Evenimentul a fost cel de-al doilea de acest gen al campaniei duse de voluntarii EVS, veniți în România în cadrul proiectului “Erasmus for Visual Impared Persons”, finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Ei urmăresc să ajute la conștientizarea cu privire la dificultățile cu care se confruntă persoanele nevăzătoare sau cu deficiente de vedere.

Deși unele investiții au fost realizate în oraș în vederea accesibilizarii acestuia, un studiu din 2016 al Asociației ”Ofensiva Tinerilor” arată că cele mai multe dintre spațiile publice din oraș sunt greu accesibile persoanelor cu dizabilități de vedere.
 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite