Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Exemplu de urmat: toată familia a donat plasmă şi sânge

Având în vedere că Centrul de Transfuzii din Arad se confruntă cu o criză de sânge şi plasmă convalescentă, o familie din Arad a decis să doneze. Mama, tata şi fiica au încercat astfel să vină în sprijinul arădenilor care au nevoie să plasmă pentru a scăpa de COVID-19 sau de sânge pentru transfuzii. De remarcat că mama este poliţistă.

Exemplu de urmat: toată familia a donat plasmă şi sânge
Comentează 0

„Colega noastră Mihaela Roman, din cadrul Serviciului Cabinet, împreună cu familia ei, au donat plasmă și sânge. Diagnosticați cu COVID-19 în luna decembrie, Mihaela și soțul ei au avut  o formă ușoară a bolii. Cu toate acestea, au conștientizat că alții nu sunt la fel de norocoși și viața lor poate depinde de plasma convalescentă, pe care cei vindecați de COVID-19 o pot dona. Astfel că, de îndată ce testele de sânge au arătat că este posibil, au donat plasmă.

Fiica lor, care a împlinit recent 18 ani, nu a fost diagnosticată pozitiv, dar a urmat exemplul părinților ei și a donat sânge. De asemenea, s-a înscris în registrul național al donatorilor de celule stem hematoproteice.

Gestul familiei colegei noastre a venit într-un moment greu pentru Centrul de Transfuzii din Arad, care se confruntă cu o lipsă acută de sânge și plasmă convalescentă”, anunţă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite