Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Excelenţa Sa Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Campusul Universitar „Vasile Goldiş” a găzduit, miercuri, 11 aprilie 2018, vizita ambasadorului Italiei în România, Excelenţa Sa, Marco Giungi însoţit de consulul Roberto Sperandio, alături de care s-au aflat importanţi anteprenori italieni.

Excelenţa Sa Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Comentează 0

Excelenţa Sa a avut o întrevedere cu reprezentaţii Conducerii Universităţii - prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prorectori, cadre didactice, studenţi şi doctoranzi italieni din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG şi a vizitat săli de curs, laboratoare de cercetare şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii.

În cadrul vizitei, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, i-au prezentat înaltului oaspete, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, ultimele realizări în cercetarea ştiinţifică, parteneriatele internaţionale cu prestigioase Universităţi din Italia, parteneriatele instituţionale şi anteprenoriale, exemplu fiind Maschio Gaspardo, condusă de omul de afaceri Mirco Maschio, absolvent al UVVG, precum şi faptul că Universitatea pregăteşte un număr mare de studenţi italieni.

Excelenţa Sa Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, a precizat: „Am găsit la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad o instituţie modernă, eficientă şi foarte competentă. Apreciez foarte mult internaţionalizarea Universităţii şi prezenţa multinaţională a studenţilor, dar şi aprecierea care există pentru studenţii italieni”.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „L-am avut ca invitat pe domnul ambasador al Italiei, Marco Giungi, care a venit alături de o echipă numeroasă la Universitatea noastră. Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenta conducerii academice a Universităţii, precum şi a tinerilor noştri studenţi, care s-au întors mai repede din vacanţă și cu care domnul ambasador a avut o întrevedere. I-am prezentat Excelenţei Sale, Marco Giungi, Universitatea noastră cu toate facilităţile pe care le deţine, în special pe linie medicală, unde avem studenţii italieni, dar şi acreditările naţionale şi internaţionale de care dispunem. Sperăm că am onorat cu succes această vizită, condusă de domnul consul Roberto Sperandio, căruia îi mulţumim pe această cale, cât şi domnului Mirco Maschio, prietenul Universităţii noastre, care a făcut posibilă această vizită”.

 „Vizita s-a bucurat de succes, întrucât am reuşit să prezentăm distinsului oaspete şi delegaţiei foarte numeroase care l-a însoţit, aspecte privind pregătirea studenţilor italieni pentru a deveni medici, atât în domeniul medicinei generale, cât şi a învăţământului stomatologic. Am subliniat faptul că studenţii italieni sunt preocupaţi pentru o pregătire deosebită, obţin Burse de Excelenţă, se situează pe primele locuri la diferite discipline şi sunt preocupaţi de o bună pregătire în domeniul medical. O impresie deosebită a făcut vizita la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, institut cu o dotare excelentă, care se ocupă de o tematică de actualitate, internaţionalizată și anume cooperarea cu cele mai renumite universităţi privind cauzele cancerului, extinderea metastazelor şi alte aspecte legate de această boală”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

În semn de înaltă apreciere pentru eforturile şi pentru sprijinul acordat studenţilor din Italia, în numele Senatului Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, i-a acordat Excelenţei Sale, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, Diploma de Excelenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite