Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei la București, în vizită la Arad

Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei la București, în vizită la Arad
Comentează 0

            Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a avut onoarea de a-l avea drept oaspete pe Excelența Sa, Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România. În prima sa vizită în Arad de la preluarea mandatului, oficialul italian a fost însoțit de domnul Roberto Sperandio, Consulul Onorific al Italiei la Arad.

Printre cele mai importante puncte atinse în cadrul discuțiilor cu Excelența Sa, Alfredo Durante Mangoni, se numără nevoia unei mai strânse colaborări, în principal în domeniul economic și agricol, dar și în alte domenii cum ar fi cultural și turistic.

Primarul Călin Bibarț a subliniat oportunitățile pe care orașul nostru le poate oferi unor potențiali investitori italieni începând cu poziția strategică a Aradului, ca poartă de intrare în România și important nod rutier și feroviar și continuând cu zona industrială a orașului, în permanentă extindere. Edilul l-a asigurat pe distinsul oaspete de toată deschiderea administrației publice față de orice potențial investitor din Italia.

De cealaltă parte oficialul italian a manifestat un interes deosebit pentru

perspectivele de dezvoltare socială, economică, a infrastructurii și a mediului la care ar putea contribui, în viitor, investitorii italieni. 
          Profitând de prezenta excelenței sale la Arad, primarul Călin Bibarț a adus în discuție o problemă pe care municipalitatea o întâmpină când vine vorba despre reabilitarea mai multor clădiri din zona centrală a orașului unde zeci de apartamente sunt deținute de cetățeni italieni. Aceștia nu numai că nu sunt interesați să contribuie financiar la renovarea clădirilor, dar mai mult decât atât sunt tot mai greu de găsit.  

Agenda oficialului italian a inclus și vizite la investițiile din țara sa în județul Arad, printre acestea numărându-se și filiala Maschio Gaspardo de la Chișineu Criș.

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide