Vremea Romania, Arad -2°C

Stiri Arad

Eveniment literar - muzical

Eveniment literar - muzical
Comentează 0

Sâmbătă, 24 septembrie, a avut loc la Clasic Cafe din Arad lansarea cărții „Poetizări tactile” a poetei Lucia Bibarț, apărută la Editura Tiparnița. la ora 18,00 un numeros public amator de literatură, iubitor de poezie, a participat la un senzațional eveniment literar-muzical, demn de a fi considerat evenimentul cultural al săptămâni. 

Protagoniștii lansării au fost poeta Lucia Bibarț, care a citit poeme interesante, expresive, de o problematică existențială extrem de complexă, deopotrivă general umană și de actualitate și profesoara Corina Ardelean, care a interpretat cu o rară virtuozitate la flaut piese muzicale dun marii compozitori. 

lectura poemelor ca și textele muzicale interpretate au creat un adevărat entuziasm în rândul numerosului public arădean. Textele lirice, profunde și incitante, au stimulat vii comentarii, diverse și competente.

„Poetizări tactile”  este prefațatăp de poetul și criticul literar Mircea M. Pop, prefațatorul remarcând bogăția de conținut și distincția formei, care caracterizează poemele acestei culegeri.

Poeta se autoportretizează adeseori în textele sale. Un exemplu este poemul „Oglindă întoarsă”, de mare concizie, cultivând neliniștea întemeiată pe intertitudinea identității: „Cât se poate de reală/ Cât se poate de tangibilă,/ sunt./ Sunt .../ Cât un om cu trup poate fi/ de ireal și de neîntrupat.”

Petru M. Haș

Galerie foto (128)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite