Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de arbori plantaţi anual în Arad

Mii de arbori plantaţi anual în Arad
Comentează 0

În 2019, intenţionăm să plantăm în municipiul Arad 1800 de arbori”. Declaraţia a fost făcută de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, cu ocazia conferinţei de presă organizate miercuri, 14 noiembrie 2018, având ca temă proiectul „Eu sunt verde”, iniţiat de Asociaţia Euromediu.  Cu aceeaşi ocazie, edilul a vorbit şi despre cei 370 de arbori plantaţi de municipalitate în cursul acestui an. Este vorba despre pomi din speciile arţar, prunus, stejar, platan, catalpa şi frasin. 

Campaniei de reabilitare a spaţiului verde prin plantare de arbori derulate anual de municipalitate i s-a alaturat încă din anul 2015, acţiunea Asociaţiei Euromediu.

Proiectul << Eu sunt verde>> face parte din conceptul nostru de bază – susţinerea dezvoltării unui comportamet ecologic al populaţiei şi în special al copiilor, educarea ecologică a celor mici, conştientizarea tuturor în privinţa lucrurilor pe care le pot face pentru un mediu mai puţin poluat. Plantarea de copaci este poate cel mai important gest pe care îl putem face. Considerăm că miile de copaci plantaţi an de an vor constitui în viitor o sursă adiacentă de oxigen şi aer curat. Anul acesta a fost „deschisă” o nouă zonă de plantare, parcela de sub dig dintre cartierul Subcetate şi Sânicolau Mic. Intenţionăm să plantăm minim 1500 de puieţi de castan, nuc negru, paltin. De asemenea, încercăm să experimentăm câteva zeci de puieţi de pawlonia. Avem nevoie de un număr semnificativ de voluntari, pe care sperăm să-i convingem să ni se alăture. Sâmbătă îi aşteptăm începând cu ora 10, sub podul rutier de la Micălaca, la intrarea pe drumul de macadam de sub pod. Asigurăm uneltele necesare plantării, dar le recomandăm participanţilor să folosească mânuşi de lucru, îmbrăcăminte şi mai ales încălţăminte adecvată şi să aibe la ei poate un sandwich. Apa o asigurăm noi.”, a detaliat Ciprian Filimon, Asociaţia Euromediu.

Voluntarii vor primi câte o etichetă autocolantă pentru fiecare pom plantat pe care vor putea să-şi scrie numele, pentru o mai uşoară identificare a arborilor plantaţi peste câţiva ani de zile.

 

Informaţii suplimentare despre proiectul “Eu sunt verde”

Prima plantare a fost organizată în 2015, pe o parcelă cuprinsă între cartierul Alfa şi râul Mureş şi de-a lungul pistei de biciclete. Atunci au fost plantaţi circa 1200 de copaci.

În 2016 s-au plantat circa 5000 copaci pe o parcelă cuprinsă între podul rutier din Micălaca 300 şi podul CFR, pe malul drept al Mureşului. Anul trecut iniţiatorii acestui proiect au revenit pe parcela din cartierul Alfa, unde au completat cu puieţi pierderile înregistrate şi au dat o mână de ajutor la reîmpăduririle din zona Pecica.

În viitor, iniţiatorii proiectului promit să-şi concentreze activitatea pe lărgirea zonelor de plantare şi pe revitalizarea porţiunilor cu puieţi uscaţi sau distruşi.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite