Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Este oficial: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Pe 6 decembrie ar urma să fie organizate alegerile parlamentare. Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit un plan de hotărâri de guvern, care intră pe agenda suplimentară a şedinţei de guvern, de astăzi.

Este oficial: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie
Comentează 0

UPDATE: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020. 

Constantin Florin Mituleţu-Buică, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente: Da, aşa cum aţi văzut, alegerile parlamentare pentru Senat, Camera Deputaţilor, vor fi organizate în data de 6 decembrie. Vorbim în acest momente de un pachet de hotârâri de guvern prin care vom adopta, în primul rând, data alegerilor, în cel de-al doilea rând, calendarul pentru acest proces electoral şi hotărâre privind alocarea sumelor necesare bugetului alegerilor parlamentare, cât şi măsuri care vor fi luate pentru organizarea procesului electoral în condiţii bune.

Una dintre hotărâri stabileşte data alegerilor parlamentari din România, 6 decembrie. Acestea ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă, însă scrutinul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie însă vor avea loc pe 27 septembrie, conform antena3.ro.

Președintele Klaus Iohannis a trimis la CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, "ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016". Legea a fost iniţiată de PSD, ALDE şi UDMR.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite