Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ERASMUS+ LA „HENRI COANDĂ”

ERASMUS+ LA „HENRI COANDĂ”
Comentează 0

În cadrul programului Erasmus+, în perioada mai - iulie 2021, au fost organizate 2 stagii de pregătire practică dedicate elevilor Liceului Tehnologic de Transporturi Auto ”Henri Coandă” Arad. Proiectul european "Profesionalism și determinare prin Erasmus+" a reprezentat o oportunitate de dezvoltare profesională și personală pentru 28 de elevi din clasa a -X-a și a XI-a, învățământ liceal și învățământ profesional, calificările tehnician în transporturi, technician mecatronist și mecanic auto.

Pe parcursul celor 3 săptămâni petrecute la Lisabona, beneficiarii au avut șansa de a se afla într-un mediu de lucru real unde au dobândit abilități practice la standarde europene. În cadrul acestor mobilități, cei 28 elevi au reușit să-și îmbogățească competențele profesionale, lingvistice și sociale, într-un mediu internațional, unde au putut fi observate îndeaproape cerințele de pe piața muncii. Unul dintre scopurile proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de competențe tehnice generale și aptitudini cheie ale elevilor particpanți care provin din medii defavorizate și care au nevoie de suport pentru a-și construi o pregătire profesională de calitate, cu care să contribuie la dezvoltarea locală a regiunii.

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” implementează proiecte europene încă din 2008, asigurând astfel elevilor  o pregătire profesională care să le faciliteze inserția pe piața muncii. Totodată, aceste proiecte contribuie la reducerea somajului în rândul tinerilor la nivel european și național, creșterea incluziunii sociale, prevenirea abandonul școlar și dezvoltarea învățământului profesional și tehnic.

 

 

 

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite