Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ENDURO CROSS la Prăjești - Etapa I Sebiș 2023 (FOTO şi VIDEO)

Iată că la Sebiș s-a deschis din nou calendarul evenimentelor ENDURO-CROSS și în acest an, pentru că LEII SEBIȘENI au reușit ca în decurs de câțiva ani să aducă acest sport extrem pe cele mai înalte culmi, iar Valea Crișului Alb a devenit un loc ideal pentru desfășurarea Campionatului Național ENDURO CROSS.

ENDURO CROSS la Prăjești - Etapa I Sebiș 2023 (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Cătălin Mocuța, acest sebișan cu suflet mare, reușește de fiecare dată ca organizator să pună totul la punct, astfel încât fiecare concurs să fie o plăcere pentru concurenți. Fiecare competiție reușește să adune peste 60 de concurenți din toată țara pentru că acest sport este din ce în ce mai cunoscut în țară și nu credem să fie măcar un sportiv Enduro care să nu fi auzit de Leii Sebișeni și de Cătălin Mocuța.

Dacă e să privim puțin în urmă am putut constata că și în etapa I de la Sebiș-Prăjești au fost concurenți veniti din toată țara, începând din Constanța, Bacău, Maramureș, Sălaj, Cluj, Timiș, Bihor, Caraş-Severin, Sibiu și lista ar putea continua.

Măiestria fiecărui concurent pusă la grea încercare

Sâmbătă, 1 aprilie, la Prăjești, lângă Sebiș, a avut loc prima etapă a Campionatului Național Enduro Cross. Glasul motoarelor au răsunat peste dealuri și păduri iar vremea capricioasă și pământul îmbibat cu apă a pus la grea încercare măiestria fiecărui concurent, atât din clasa moto cât și ATV. Ca de fiecare dată, la eveniment a fost prezentă și Nicoleta Olariu, președinta Federației Tot teren din România, care a făcut parte din juriu. Primarul orașului Sebiș, Cristian Feieș nu a putut din păcate lua parte la eveniment, fiind plecat la o conferință cu primari, însă telefonic ne-a transmis faptul că și-ar fi dorit să fie alături de evenimentul sportiv desfășurat la Prăjești, localitate aparținătoare orașului Sebiș.

Competiția s-a desfășurat fără evenimente nedorite, ținând cont de faptul că terenul a fost foarte lunecos, iar în unele locuri efectiv îmbibat cu apă, însă a fost o zi plină cu multă adrenalină, cu voie bună, cu multe surprize și premii, atât de la AVON , BARDAHL, BKT, MONSTER Energy, voucher de reducere Arthool.

Concurent de... doi anişori

De asemenea Cătălin Mocuța s-a gândit și la cei mai mici motocicliști de teren, astfel încât în cadrul concursului a avut loc și un miniconcurs demonstrativ, fiind se pare primul organizator care a dat startul unui astfel de concurs pentu cei mici.

Cel mai mic concurent a fost sin Sibiu și are ceva mai bine de doi anișori. Prima etapa a Campionatului National Sebis Enduro Challenge a fost un success, iar organizatorul merită toate felicitările pentru că totul a decurs impecabil. 

Galerie foto (611)