Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii români au ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care a avut loc din Macedonia, echipa României ocupând şi la această ediţie locul I pe naţiuni, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Elevii români au ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori
Comentează 0

Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, şi de Andrei Ioan Nicolae, în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Maria Alexandra Udriştoiu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a fost medaliată cu bronz.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea, de la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, şi Ionel Vasile Pit-Rada, de la Colegiul Naţional "Traian" din Drobeta-Turnu Severin.

La ediţia a IX-a a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid - Macedonia, au participat 38 de concurenţi din nouă ţări.

sursa: gandul.info

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite