Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii de la Ghiba Birta au obținut premii importante la un concurs național de inovație tehnică și IT

Elevii de la Ghiba Birta au obținut premii importante  la un concurs național de inovație tehnică și IT
Comentează 0

Elevii Colegiului Național “Elena Ghiba Birta” Arad au participat cu succes la prestigiosul concurs național de inovație tehnică și IT ”Da Vinci”, sub egidă ROTARY CLUB BUCUREȘTI.    Echipa E.G.B.MAZ formată din elevii clasei a IX-a A Megyes Mark, Toth Adrian și Ludmaj Zsolt, precum și Sima Bogdan din clasa a XI-a B în a doua echipă,  s-au prezentat la concurs la București împreună cu profesorul coordonator Constantin Cioarsă Cârligeanu. Lucrările prezentate au fost MOTOR RACHETĂ ELECTROMAGNETIC și COMENZI VOCALE PRIN SMARTPHONE. Ambele lucrări au fost coordonate de profesorii de fizică Constantin Cioarsă Cârligeanu și Rodica Vancu.

Menționăm că prezentarea în concursul național a fost posibilă după o preselecție ce a permis calificarea a 10 echipe din țară.

Participarea la concurs a fost susținută financiar de organizatori, ROTARY CLUB BUCUREȘTI.

 În urma desfășurării concursului, elevii colegiului s-au întors cu următoarele premii:

- MOTOR RACHETĂ ELECTROMAGNETIC- premiul al II-lea

- COMENZI VOCALE PRIN SMARTPHONE - premiul al III-lea 

Foarte important de menționat: juriul care a decis învingătorii a avut în componență nume remarcabile din viața științifică, Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov. Pe lângă premiile în bani, câștigătorii au posibilitatea de a participa la tabăra de vară științifică Atlantykron în mod gratuit.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite