Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii cu CES, protagoniști în cadrul unui proiect european

Elevii cu CES, protagoniști în cadrul unui proiect european
Comentează 0

Cel de al cincilea flux de elevi cu deficiențe ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad au fost în Portugalia,  în cadrul  proiectului „Getting together, to create something better!” , finanțat prin programul Erasmus Plus.

Proiectul, derulat împreună cu partenerul din Portugalia, Asociația Interculturală Mobility Friends vizează integrarea elevilor, tinerilor cu CES în societate, dar în același timp are ca țintă dezvoltarea unor competențe ale cadrelor didactice participante privind dezvoltarea motivației de lucru la elevi, implementarea unor noi metode și tehnici de învățare de tip european.

„Prin intermediul atelierelor de abilitare manuală elevii și-au dezvoltat  deprinderi de viață cotidiană, și-au cultivat  capacități  și aptitudini pentru muncă și educarea abilităților în vederea creșterii calității vieții. Deasemene în timpul derulării mobilităților elevii au dezvoltat și utilizat atitudini și comportamente prosociale și de  relaționare  cu elevii/tinerii cu/ fără nevoi special”  a punctat coordonatorul de proiect, prof.Ovidiu Toderici.

În cadrul  acestui proiect au fost deja implicați…… elevi cu CES care au participat la mobilități în Portugalia și alți….. urmează să participe însoțiti de părinți și cadre didactice în următoarea perioadă.

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite