Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad au participat pentru a treia oară la inițiativă internațională a Computer Science Education Week

Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad au participat pentru a treia oară la inițiativă internațională a Computer Science Education Week
Comentează 0

În perioada 5-11 Decembrie, 2016 au fost organizate activități  Hour of Code în mai multe școli din municipiu și județ.  Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad a participat pentru a treia oară la evenimentul internațional Hour of Code a Computer Science Education Week. Din inițiativa directorului școlii - ing. prof. Michaela Borza şi a profesoarei de TIC - ing. Lavinia Blaga, un număr de 75 de elevi din clasele a IX a, a X a și a XII de liceu și din clasele de învățământ profesional, au participat la activitățile specifice: pe tablă, folosind un proiector cu conexiune la internet, cu dispozitive mobile (telefoane smart), munca în perechi care necesită mai puține calculatoare și oferă elevilor cadru de colaborare pentru a învăța mai temeinic.

Organizatorii recomandă continuarea activității pe platforma de învățare online a Code.org, Code Studio, pe care se poate urmări progresul elevilor care învață in ritmul propriu sau se pot găsi cele mai bune resurse de învățare pentru întreaga clasă.

Perioada amintită, 5 - 11 Decembrie, a fost destinată unor festivități pe plan mondial, organizate cu ocazia evenimentului Hour of Code, la care elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad au fost participanți activi.

C. P.

Galerie foto (15)


Scrie un comentariu

trimite