Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad au jucat o piesă de teatru la Lugoj

Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad au jucat o piesă de teatru la Lugoj
Comentează 0

Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad au jucat, vineri, 3 martie 2023, piesa de teatru „Avioane de hârtie“ de Elise Wilk (regia. Prof.Dr. Nicolaie Mihai Brânzeu) pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj, în cadrul programului „Școala altfel“.

Spectacolul a fost coordonat artistic de Zoltan Lovas, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

„Avioane de hârtie“ este o poveste despre prietenie, adolescență, dragoste, violență fizică și psihică, toate apărute în rândul tinerilor, pe fundalul plecării părinților la muncă în străinătate.

Tot în cadrul programului „Școala Altfel“, elevii care vor prezenta piesa de teatru au avut o întâlnire cu o clasă de elevi de la Lugoj, astfel dezvoltându-se un pareneriat prin care se va încuraja schimbul de idei între două profiluri diferite, unul de la un liceu vocațional, respectiv Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad (director Marinela Tudoran) și unul de la un liceu teoretic, adică Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu“ din Lugoj (director Anda Ursulescu Lungu).

De asemenea, prin acest tip de educație non-formală s-a dorit dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor, îmbogățirea experienței în comunicare și manifestarea creativității.

Coordonatorii proiectului au fost Zoltan Lovas, cadru didactic la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad și actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, Lector.Dr. Nicolaie Mihai Brânzeu, de la Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara și prof. Simona Avram de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu“ din Lugoj.

Parteneri: Clubul Copiilor din Lugoj

 

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite