Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă echipă de robotică din Arad s-a remarcat la un concurs în SUA, iar Google i-a primit cu mult entuziasm

Echipa de robotică Infinity Bolts 19093, a Liceului Național de Informatică Arad a participat luna aceasta la un concurs de anvergură în domeniul roboticii, iar mai apoi cei din echipă au avut o întâlnire cu cei de la Google Chicago. La concurs, 4 din cele 34 de echipe au fost din Romania, printre care se numără și echipa Infinity Bolts 19093. Google a și ales să le facă o ofertă deosebită, astfel că robotul va purta logo-ul Google. 

O nouă echipă de robotică din Arad s-a remarcat la un concurs în SUA, iar Google i-a primit cu mult entuziasm
Comentează 0

Într-adevăr, tot meciul au fost pe locul 1 la echipe, apoi au fost protagoniștii locului 2 la calificare și, în final un loc 4 pentru ei este extraordinar, ei sunt de la clasele 9 și 10. Seniorii, cei de la Delta Force, clasele 11 și 12 deja au experiență, iar la campionatul național Aradul a fost reprezentat doar de cele 2 echipe de la liceul nostru. Americanul prezent în comisie a zăbovit mult în jurul lor pentru că l-a impresionsat robotul lor.

Pentru Liceul de Informatică pe care Aradul nu îl avea, iată de 6 ani îl are, rolul nostru a fost să le asigurăm tot ce au avut nevoie pentru a excela. Acum 4, 5 ani ne spuneau cât de complicat li se pare domeniul roboticii și iată că acum au reușit peste așteptări în acest domeniu atât de dificil. 

Știam de la plecarea din țară că vor avea o întâlnire și că vor avea o zi dedicată celor de la Google. 

Dar nu a fost fără peripeții. La plecare le-am spus, haideți să gândim ceva în caz că apare neprevăzutul și au pus un GPS în cutia robotului. În cursă, robotul a rămas în Timișoara, ei au plecat spre Frankfurt, emoțiile au fost mari. După mai multe intervenții robotul a plecat a doua zi cu cursele similare și , din fericire, au mai avut două zile până la concurs, el având loc sâmbătă seara, în 9 iulie.

Ce poate fi mai minunat de atât? Tricolorul României, robotul copiilor de la LNI și parteneriatul cu cei de la Google”, ne-a declarat Maria Pașcalău, directoarea Liceului Național de Informatică Arad.  

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite