Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EDUCATIE PENTRU SANATATE IN RANDUL LICEENILOR DIN ARAD

EDUCATIE PENTRU SANATATE IN RANDUL LICEENILOR DIN ARAD
Comentează 0

Crucea Rosie Romana Filiala Arad desfasoara in perioada septembrie – octombrie 2017, un proiect intitulat : “ EFECTE ADVERSE SI AFECTIUNI DETERMINATE DE CONSUMUL DE DROGURI, ALCOOL SI TUTUN” , proiect finantat de Centrul Municipal de Cultura Arad, in parteneriat cu : Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad- Sectia UPU- SMURD; Inspectoratul Scolar Judetean Arad si Centrul de Preventie Evaluare si Consiliere Antidrog Arad. Activitatea va fi direct sustinuta si coordonata de dr. Puticiu Monica medic sef UPU-SMURD Arad , Florin Bisca  de la Centru prevenire antidrog Arad si un colectiv de medici specialisti urgente voluntari ai filialei.

            Proiectul se va desfasura pe durata a doua luni, venind in sprijinul elevilor de liceu pentru intelegerea si constientizarea efectelor adverse ale consumului de droguri, alcool si tutun, apeland la mijloace modern de invatare si de dobandire a unor abilitati practice in acordarea primului ajutor in cazul consumului de droguri.

Se va realiza o instruire a 25 de cadre medicale angajate in institutiile de invatamant si profesori de biologie din liceele din municipiul Arad in acordarea primului ajutor pentru a putea intervenii in situatiile acute determinate de consumul de droguri, alcool si tutun. Se va continua cu 10 instruiri in 10  licee din Arad, cu un numar de peste 350 de elevi implicati, instruiri care vor cuprinde o parte de discutii teoretice privind efectele adverse ale consumului de droguri, alcool si tutun, urmata de o parte teoretica si practica privind masurile de prim ajutor care se impun in cazul consumului de droguri, alcool si tutun.

Obiectivele proiectului constau in antrenarea unui numar mare de participanti care pot interactiona/solutiona rapid si eficient situatii complexe, sub indrumarea unor specialist.

                Prezentul proiect isi va demonstra sustenabilitatea dupa finalizarea evenimentului, prin prisma dezvoltarii unui grup de formatori. Grupul de tineri format din participanti, organizatori si invitati din cadrul proiectului, va avea posibilitatea dupa finalizarea proiectului sa continue diseminarea informatiilor in ceea ce priveste tematica abordata, creandu-se astfel posibilitatea unui punct de lansare a unor noi idei de proiecte, cu aceasi tematica sau tematica conexa.


Scrie un comentariu

trimite