Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipamentul individual de protecție – un rol important în protecția lucrătorilor

In lumea moderna in care traim si in care tehnologiile avanseaza intr-un ritm foarte alert, companiile industriale sunt puse in situatia de a cauta solutii care mai de care mai eficiente prin care sa reduca numarul riscurilor prezente in teren.

Echipamentul individual de protecție – un rol important în protecția lucrătorilor
Comentează 0

Protectia muncitorilor este fara doar si poate un aspect prioritar pentru orice companie care activeaza in medii precum sunt cele din industria grea, cea chimica sau cea farmaceutica. In fiecare dintre aceste medii, sunt prezente o serie de riscuri care pot le pot pune viata intr-un real pericol. In conditiile date, echipamentul de protectie reprezinta una dintre solutiile cele mai practice prin care se pot reduce aceste riscuri. Purtarea echipamentului de protectie nu doar ca reduce diverse riscuri, insa in anumite situatii acesta poate chiar salva viata muncitorilor.

Echipamentul de protectie trebuie intotdeauna oferit angajatilor, iar acestia sunt obligati sa il poarte ori de cate ori se afla la locul de munca. Un lucru deosebit de important la care angajatorul trebuie sa fie foarte atent este calitatea echipamentului de protectie si sa fie conform si relevant pentru conditiile relevante. Echipamente de protectie de calitate, adaptate pentru numeroase companii industriale si nu numai se regaseste astazi si in cadrul magazinului online Ronsalprotect.ro, magazin specializat in acest sens. De ce este insa atat de important echipamentul de protectie in cadrul mediilor industriale?

 

Reduce numeroase riscuri.

In medii precum cele industriale sau cele farmaceutice, exista o serie de riscuri majore care pot pune sanatatea muncitorilor intr-un real pericol, fapt pentru care inainte de a se achizitiona un anume echipament de protectie, este necsar sa se analizeze in detaliu fiecare risc prezent. In acest fel, se poate face o alegere corespunzatoare in ceea ce priveste alegerea echipamentelor de protectie relevante pentru factorii de risc prezenti. Purtarea echipamentului de protectie reprezinta o obligatie avand in vedere ca acesta reprezinta unica modalitate prin care se pot evita numeroase accidentari la locul de munca. Pentru a avea intotdeauna eficienta maxima, este necesar ca echipamentul de protectie sa fie inlocuit ori de cate ori acesta se deterioreaza sau dupa un anumit interval de timp.

 

Asigura un mediu de munca sigur.

In anumite situatii, aparitia unor accidentari este inevitabila atunci cand vorbim despre medii industriale, astfel ca purtarea echipamentului de protectie reprezinta practic o modalitate prin care se poate preveni ranirea muncitorilor, sau chiar mai mult de atat prin care se poate salva viata unui muncitor. Atunci cand in mediul de lucru se lucreaza cu materiale periculoase, este imperios necesar sa se poarte echipamentul de protectie. Spre exemplu, se pot evita in totalitate situatiile in care anumite substante chimice ajung pe pielea muncitorilor sau sunt inhalate de catre acestia prin simpla purtare a unui echipament de protectie adecvat.

 

Purtarea echipamentului de protectie trebuie privit ca o responsabilitate in ceea ce priveste siguranta, atat de catre angajator cat si de catre angajat, fapt pentru care acesta nu ar trebui sa lipseasca din cadrul niciunei companii industriale, unde sunt prezente numeroase riscuri.


Scrie un comentariu

trimite