Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

E revoluţie în Kazahstan; preşedintele a cerut sprijinul Rusiei în RĂZBOIUL pe care-l poartă cu populaţia

Protestele din Kazahstan s-au amplificat,iar în întreaga ţară a fost decretată starea de urgenţă. Forţele de ordine au deschis focul asupra demonstranţilor iar preşedintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, a cerut ajutorul Rusiei şi al aliaţilor săi pentru a reprima revoltele. O forță de „menținere a păcii” a fost trimisă în Kazahstan. Tokaev i-a făcut pe demonstranţi „terorişti” antrenaţi în străinătate. Manifestanţii au pătruns în clădirea principală a administraţiei din Almatî, capitala economică a Kazahstanului, scena unor proteste fără precedent provocate de o majorare a preţului la gaz. Clădirea a fost incendiată. Internetul a fost oprit în toată țara, iar operațiunile bancare au fost suspendate, scrie digi24.ro.

E revoluţie în Kazahstan; preşedintele a cerut sprijinul Rusiei în RĂZBOIUL pe care-l poartă cu populaţia
Comentează 0

Cum era de aşteptat, Rusia nu se lasă mult... aşteptată şi intervine. Astfel, Putin şi aliaţii săi au anunţat trimiterea unui contingent de forţe de menţinere a păcii în Kazahstan.

„O forţă comună de menţinere a păcii a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a fost trimisă în Kazahstan pentru o perioadă limitată, în scopul stabilizării şi al normalizării situaţiei”, a anunțat această alianţă militară într-un comunicat difuzat pe Telegram de către purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, relatează Agerpres.

Intraţi AICI pentru detalii. 

Sursa foto: Profimedia Images via digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite