Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

E “Miercurea Alarmelor”

Azi, 1 august, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”.

E “Miercurea Alarmelor”
Comentează 0

Sirenele din țară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.


Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

Alarmarea presupune transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare a populaţiei despre iminenţa producerii unor dezastre sau a unui atac aerian. Alarmarea populaţiei se realizează de autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, după caz, prin mijloace specifice pe baza înştiinţării primite de la structurile abilitate.

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.

 

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Acustica fiecărui tip de alarmă poate fi verificată pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are în atribuţii şi activităţile de înştiinţare şi avertizare a populaţiei. Înştiinţarea presupune transmiterea informaţiilor autorizate despre iminenţa producerii sau producerea dezastrelor şi/sau a conflictelor armate către autorităţile administraţiei publice centrale sau locale în scopul evitării surprinderii şi al realizării măsurilor de protecţie. Înştiinţarea se realizează pe baza informaţiilor primite de la populaţie sau de la structurile care monitorizează sursele de risc.  

Avertizarea este activitatea de aducerea la cunoştinţa populaţiei a informaţiilor necesare despre iminenţa producerii sau producerea unor dezastre şi se realizează prin mijloacele de avertizare specifice, în baza înştiinţării primite de la structurile abilitate.

 

 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite