Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După ce a stat 24 de ani îngheţată, nou-născuta Emma este doar cu un an mai tânără decât mama ei

O femeie americană a dat naştere recent unui copil care s-a dezvoltat dintr-un embrion ce a stat îngheţat timp de 24 de ani, ceea ce ar putea fi o perioadă de timp record între donarea unui embrion şi naşterea unui copil rezultat din acel embrion.

După ce a stat 24 de ani îngheţată, nou-născuta Emma este doar cu un an mai tânără decât mama ei
Comentează 0

Micuţa Emma Gibson a venit pe lume dintr-un embrion care a fost îngheţat iniţial la data de 14 octombrie 1992. Mama ei, Tina Gibson, originară din Tennessee, SUA, a avut vârsta de 25 de ani în momentul în care a adus-o pe lume pe Emma, diferenţa dintre mamă şi fiică fiind în acest fel de doar un an. Deşi nu ar fi posibilă niciodată această diferenţă extrem de mică dintre mamă şi fiică, ştiinţa medicală ne dovedeşte contrariul.

Embrionul a fost transferat în uterul mamei sale de către „National Embryo Donation Centre”, o organizaţie din Tennessee. Embrionii congelaţi sunt uneori cunoscuţi ca „bebeluşii de zăpadă”. După ce o femeie trece prin tratamentul FIV (fertilizare în vitro), există uneori embrioni rămaşi, care sunt îngheţaţi pentru o utilizare ulterioară.

„National Embryo Donation Centre” încurajează oamenii să doneze acei embrioni altor cupluri care nu pot avea copii, dar şi-i doresc foarte mult. Pe site-ul organizaţiei se precizează faptul că viaţa începe în momentul concepţiei şi afirmă: „Credinţa creştină este principalul principiu prin care acţionăm. Donăm embrioni unui cuplu care trebuie să fi fost căsătoriţi timp de cel puţin trei ani”.

Dr. Jeffrey Keenan, cel care a supravegheat transferul de embrioni, a spus că nu poate să fie sigur dacă a stabilit un record în acest proces, dar totul este posibil. „Avem disponibili mulţi embrioni şi nu am găsit unul mai în vârstă decât acesta!” a declarat Keenan pentru NBC News.
„Suntem foarte recunoscători şi fericiţi. Este un cadou preţios de Crăciun de la Domnul”, a declarat Tina Gibson, mama fetiţei.

Sursa: CNN via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro


Scrie un comentariu

trimite