Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dumnezeiasca Liturghie şi comemorarea eroilor de la Miniş

Duminică, 15 septembrie 2019, în biserica cu hramul ,,Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din localitatea Miniş, Protopopiatul Lipova, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, dimpreună cu Pr. paroh Valentin Săvuşcă şi Pr. Ioan Florea, fostul paroh.

Dumnezeiasca Liturghie şi comemorarea eroilor de la Miniş
Comentează 0

La momentul rânduit, părintele consilier a rostit un cuvânt de învăţătură tâlcuind pericopa evanghelică rânduită pentru Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Părintele a vorbit despre înţelesul spiritual al Crucii, îndemnându-i pe credincioşii prezenţi să pătrundă cu mintea şi cu sufletul în tainele Crucii mântuitoare, ca apoi să găsim cu toţii în noi înşine dorinţa de a urma lui Hristos, purtând propria noastră cruce cu demnitate şi cu credinţă. Nimeni din cei ce cred în puterea crucii nu vor fi biruiţi, ei vor învinge asemenea Sfântului Împărat Constantin cel Mare care a învins pe Maxenţiu, purtând crucea pe câmpul de luptă şi exemplificând cu luptele purtate de eroii din aceste părţi de ţară, comemoraţi în aceste zile, care au luptat pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit parastasul de pomenire al eroilor din Miniş, doisprezece elevi sergenţi de la Şcoala de Subofiţeri de Infanterie de la Radna, căzuţi la datorie în timpul luptelor din 14-20 septembrie 1944.

La final a fost sfinţită troiţa comemorativă ridicată în curtea bisericii în memoria acestora, dar și în amintirea vechii biserici parohiale, bombardată în acele zile, troiţă care a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei dimpreună cu Preasfinţitul Părinte Galaction, episcopul Alexandriei şi Teleormanului la 20 septembrie 2015, însă a suportat anumite lucrări de renovare.

Student teolog Răzvan Hobincu

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite