Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Duminică NEAGRĂ: dimineaţă a murit Ivan Patzaichin, iar spre seară, Ion Caramitru; ce mesaj a transmis preşedintele Iohannis

A fost o duminică neagră în România: în această dimineaţă a murit Ivan Patzaichin, iar spre seară Ioan Caramitru, doi oameni care au făcut cinste României. 

Duminică NEAGRĂ: dimineaţă a murit Ivan Patzaichin, iar spre seară, Ion Caramitru; ce mesaj a transmis preşedintele Iohannis
Comentează 0

După cum vă informam, Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani.  De trei luni, fostul mare canoist era internat la Spitalul „Elias”, după ce, în februarie, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Trupul neînsufleţit al marelui campion va fi depus mâine, la ora 12.00, la sediul clubului Dinamo. Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984, scrie gsp.ro.

Ion Caramitru avea 79 de ani şi era internat de aproximativ o lună tot  la Spitalul Elias.Ion Caramitru era director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, scrie Mediafax. La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge, informează digi24.ro.

Printre cei care au reacţionat la aflarea acestor veşti triste se află şi preşedintele Klaus Iohannis. „Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, a transmis pe Facebook preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite