Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Duminică este cea mai SCURTĂ zi din an - România a trecut deja la ora de vară - Până când e aplicată în 2023

România a trecut deja la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte. Duminică este cea mai scurtă zi din an.

Duminică este cea mai SCURTĂ zi din an - România a trecut deja la ora de vară - Până când e aplicată în 2023
Comentează 0

România a trecut la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate ceasurile au fost date cu o oră înainte, aceasta fiind singura zi a anului cu 23 de ore.

Duminică, ora 3.00 a devenit ora 4.00. România a trecut la ora de vară, aşa cum se întâmplă în ultima zi a lunii martie.

Orarul de vară se aplică până în ultima duminică din octombrie. În România, ora de vară este corelată cu orarul practicat în statele Uniunii Europene.

Ora oficială de vară a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932. La schimbarea orei s-a renunţat în perioada comunistă, dar ora de vară a fost din nou aplicată după revoluţia din decembrie 1989.

CFR a anunțat că între staţiile de frontieră trenurile au circulat după graficele în vigoare, pentru că și în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi. Trecerea la ora de vară nu a afectat mersul trenurilor. Trenurile operate de CFR Călători au circulat după ora de iarnă până la ora 3.00, care a devenit ora 4.00. După ora 4.00, trenurile au respectat programul din mersul trenurilor.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite