Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dublă lansare de carte la Galeriile „Turnul de Apă”

Galeriile „Turnul de Apă” găzduiesc joi, 23 septembrie, ora 15,30, un eveniment cultural, constând în lansarea a două volume semnate de Adina Matei Lăpăduș.

Dublă lansare de carte la Galeriile „Turnul de Apă”
Comentează 0

Primul volum de proză este unul evocativ și este consacrat tatălui,Traian Lăpăduș (1937-2008) cunoscut atât pe plan local (Macea) cât și pe plan național, prin contribuția adusă la Festivalul de satiră și umor rural „Gura Satului” de la Macea.

 Înființat a fi o replică a Festivalului de la Vaslui „Constantin Tănase” și organizat din 1983 în anii fără soț, festivalul măcean a adus pe scenă importante nume ale umorului, numele lui Traian Lăpăduș legăndu-se de sute de interpreți și mii de ore de repetiții.

Cartea, cu titlul „Traian Lăpăduș. Un nume. O carte”, apărută la Editura Ștef/Iași, este ilustrativă în acest sens aducând mărturii și mărturisiri inedite.

 Volumul de debut liric al învățătoarei Adina Matei de la Școala Generală „Caius Iacob” Micălaca este răvașitor prin sentimentele discursului pe care îl propune! „Din drag de dor”, (Editura Ștef/Iasi) emană o plăcere a lecturii în care lipsește spectacularul și intervine eul liric ca unic senzor al unei călătorii-dragostea.

La această sărbătoare a scrisului sunt invitați iubitori de teatru nescris, colegi ori prieteni ai autorului, reprezentanți ai comunității locale, foști și actuali rapsozi ai satirei ori ai brigăzilor artistice, scriitori, membri ai Salonului Gutenberg ș.a.

Se impune respectarea măsurilor în vigoare cu privire la restricțiile provocate de Covid.

Sunteți așteptați cu respect și prețuire!

Florica R. Cândea – UZPR Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite