Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumul Expres Oradea-Arad își modifică denumirea, pentru a facilita accesarea de fonduri

În ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean Arad, s-a decis modificarea denumirii proiectului „Drum expres Oradea-Arad”, revenindu-se la vechea denumire: „Drum expres Arad-Oradea”. Prin avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR (Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere) din 29.09.2021, s-a aprobat Analiza multicriterială – alegerea variantei de traseu, aferentă Studiului de fezabilitate – revizuire pentru „Drum expres Oradea-Arad” și se impune revenirea la denumirea obiectivului de investiții așa cum este prevăzută în HG 696/2008, respectiv „Drum expres Arad-Oradea”

Drumul Expres Oradea-Arad își modifică denumirea, pentru a facilita accesarea de fonduri
Comentează 1

„Modificarea denumirii proiectului, de fapt revenirea la vechea denumire, a fost necesară pentru a putea obține finanțare din fondurile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, deoarece sub denumirea de «Drum expres Arad-Oradea» a fost înregistrat acest proiect în documentația ministerială. Continuăm, astfel, construirea acestui drum expres, primul din România care va fi realizat prin colaborarea a două consilii județene – Arad și Bihor – și a două municipii – Arad și Oradea”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Scopul construirii acestui drum expres este de a prelua traficul greu și traficul de tranzit de pe DN 79 și de a face legătura între Autostrada Transilvania și Autostrada Arad- Timișoara-Lugoj. Drumul expres va fi un drum cu un traseu nou, în afara localităților, în regim de autostradă, cu patru benzi, două pe un sens, cu ieșiri si intrări pentru legăturile cu Drumul Național 79 și cu drumurile județene. Drumul expres ar urma să fie legat de autostrăzile A3 și A1, asigurându-se, astfel, conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea-Borș și Nădlac – Arad-Timișoara.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite