Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dr.Gh. Domșa: ,,Vreau pentru Arad medici buni și dotare competitivă”

Dr.Gh. Domșa: ,,Vreau pentru Arad medici buni și dotare competitivă”
Comentează 0

Președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Arad, dr. Gheorghe Domșa, cel care a coordonat activitatea spitalelor COVID-19 în județul Arad a declarat că Aradul a trecut cu bine peste valul infectărilor cu acest virus, însă oamenii trebuie să rămână în continuare prudenți, să respecte regulile de distanțare socială, de igienă - spălatul pe mâini este una dintre cele mai importante condiții - purtarea măștii în spații închise și în piețe, iar dacă aceste reguli vor fi respectate cu strictețe, atunci indiferent de virulența valului II, dacă acesta va fi, vom trece cu bine și peste acesta. Ce este important de reținut, faptul că acest virus poate declanșa o reacție imprevizibilă a organismului atunci când există și alte afecțiuni cronice asociate. De aici s-a ajuns la o mortalitate destul de însemnată. 

În privința modului cum trebuie să arate unitățile spitalicești din Arad, spunea dr. Gheorghe Domșa, aici există o discuție mai amplă și vorbim de proiecții spitalicești pe termen scurt, mediu și lung. ,,Vrem un spital nou, DA, îl vrem cu toții, dar acest spital în cât timp ar putea fi construit? Ce facem până atunci, pentru că, iată, pandemia a lovit peste noapte. Noi trebuie să gândim și ce se întâmplă de mâine, nu doar de poimâine. Așadar, cred, că pe acest subiect este o discuție mult mai amplă. 

Însă, să vă spun ce vreau eu personal, ce cred eu că ar fi foarte important pentru Arad și arădeni. Mai ales că aici în Arad am văzut că toate instituțiile implicate sunt trup și suflet alături de spital, de la Consiliul Județean, la Primărie, DSP dar și alte instituții. Nu cred că este neapărată nevoie să avem unități spitalicești cu mii de paturi, ci mai degrabă să avem un act medical de foarte bună calitate și o dotare la nivelul anului 2020. Atunci putem spune că avem un sistem medical modern, competitiv și funcțional", declara Gheorghe Domșa.  

Sorin Ghilea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite