Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dreptul cetățenilor europeni de a vota!

Orice persoană care deține cetățenia unuia dintre statele membre ale UE este în mod automat și cetățean european. Cetățenia europeană este complementară cetățeniei naționale și conferă drepturi, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota în alegerile europene.

Dreptul cetățenilor europeni de a vota!
Comentează 0

Ne întrebăm de multe ori de ce ar trebui să mergem la vot pentru alegerile europene din mai 2019?

Ca și cetățeni ai Europei Unite ne confruntăm adesea cu numeroase provocări, de la schimbările climatice la migrație, de la șomajul în rândul tinerilor până la protecția datelor cu caracter personal. Am ajuns să trăim într-o lume competitivă iar dacă mulți dintre noi suntem convinși că democrația este un lucru bun, aceasta riscă să fie supusă mai tot timpul unor amenințări din ce în ce mai mari.

Prin proiectul Europe Direct am reușit să formăm o comunitate mare de susținători care să facă tot posibilul să încurajeze cât mai multă lume să se prezinte la vot pentru alegerile europene. Interesul nostru nu este să vă spunem cu cine să votați, vrem să vă insuflăm că participarea la acest proces democratic este un drept al fiecărui cetățean european, o responsabilitate, deoarece Uniunea Europeană nu este a statelor membre, a politicienilor, ci a cetățenilor, iar fiecare vot înseamnă consolidarea Europei Unite.

Ne dorim să construim o comunitate de susținători cât mai mare care să sprijine și să facă eforturi pentru ceea ce înseamnă democrație, iar împreună să decidem în ce fel de Europă vrem să trăim.

Nu este suficient doar să sperăm că viitorul nostru sună bine și să ne limităm la atât, trebuie să ne asumăm întreaga responsabilitate pentru viitor. Uniunea Europeană este într-o continuă transformare, iar principalii responsabili ai stabilității administrative, ai coerenței decizionale suntem noi, cetățenii europeni, prin votul nostru. De aceea exercitarea dreptului la vot reprezintă o responsabilitate pentru fiecare dintre noi.

 

Centrul de Informare Europe Direct Arad

http://www.europedirectarad.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite