Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drama unui arădean din Scoţia care nu are bani să repatrize trupul soţiei, răpusă de cancer

Un arădean care se află în Scoţia din luna aprilie nu îşi permite să aducă în ţară trupul soţiei sale moarte de cancer, declarând, într-un moment de tristeţe, că se simte foarte singur într-o ţară străină.

Drama unui arădean din Scoţia care nu are bani să repatrize trupul soţiei, răpusă de cancer
Comentează 3

Soţia lui Walter Ioanovici (foto la finalul articolului) a decedat duminica trecută din cauza cancerului de colon, iar ultima ei dorinţă a fost să fie înmormântată acasă. În acest moment, trupul femeii se află la o morgă din oraşul scoţian Kirkcaldy.

Soţul său susţine că nu ştie cui să se adreseze pentru a repatria trupul femeii, neavând în prezent un loc de muncă, relatează The Courier.co.uk.

Prietenii cuplului au cerut un ajutor de orice fel, fie el de ordin practic sau financiar, pentru a face posibilă aducerea corpului femeii în România cât mai repede.

Bărbatul a spus că a primit puţine răspunsuri din partea Consulatului României la Edinburgh, deşi i s-a spus că trupul soţiei lui trebuie să rămână în Scoţia până când el poate achita suma necesară transportării lui cu avionul la Bucureşti. De acolo, ar trebui să ajungă în Nădlac, unde s-a născut femeia.

"Mă simt foarte singur într-o ţară străină. Scoţia este o ţară minunată, dar ceea ce s-a întâmplat tocmai mi-a distrus viaţa. Am întrebat-o de multe ori dacă vrea să se întoarcă acasă, dar ea se simţea fericită aici şi atunci când s-a întors la spital doctorii au spus că nu avem de ales pentru că era prea bolnavă. Toată lumea o iubea, dar merită să fie înmormântată în ţara ei. Asta a vrut ea. Îmi spunea înainte să moară chiar să merg mai departe şi să am copii. Mi-a spus: Să nu plângi după mine. Când vei avea o fetiţă, dă-i numele meu", a declarat soţul femeii pentru The Courier.

Iuliana Bordaș a fost diagnosticată cu cancer în anul 2009 iar starea ei de sănătate de ameliorase, dar după câteva luni în Scoţia a început din nou să se simtă din nou rău.

Soţul femeii a trebuit să renunţe la locul de muncă pe care îl avea pentru a avea grijă de ea, după ce doctorii au spus că femeia este prea bolnavă pentru a călători spre România.

Din cauza suprasolicitării şi a stresului, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat de asemenea, iar acum face dializă la fiecare două zile din cauza unor probleme renale.

O prietenă a cuplului a spus că mama bărbatului şi-a scos casa la vânzare pentru ca acesta să îşi poată aduce soţia acasă.

Foto: Facebook Walter Ioanovici

 

Sursa: Mediafax

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite