Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dragnea și Olguța Vasilescu au bătut în cuie noua lege a pensiilor. În 2021, pensiile se dublează

Dragnea și Lia Olguța Vasilescu au bătut în cuie noua lege a pensiilor Ministrul Muncii a anunțat că noua lege a pensiilor va fi prezentată joi și va fi pusă în dezbatere publică timp de o lună, urmând ca în septembrie aceasta să fie adoptată în Parlament și trimisă președintelui Klaus Iohannis spre promulgare. 

Dragnea și Olguța Vasilescu au bătut în cuie noua lege a pensiilor. În 2021, pensiile se dublează
Comentează 0

„Este o lege capitală şi cred că toată lumea înţelege acest lucru. E o lege la care s-a lucrat foarte mult, pe care PSD şi-a dorit-o foarte mult să iasă într-o formă bună. Sigur că vom auzi tot felul de critici”, a mai afirmat ministrul Muncii.

"Pensia va fi egală cu numărul de puncte X VPR, VPR-ul este valoarea punctului de pensie, valoarea punctului de referinţă, împărţit la 25, 25 care este un parametru determinat de vechimea medie din ultimele 4 legi ale pensiilor. Ei bine, VPR-ul va fi 1.875 la nivelul anului 2021, cât va însemna punctul de pensie atunci, împărţit la 25, deci dă cifra de 75, care va fi 75 de lei. Apoi, numărul de puncte înseamnă suma punctajelor anuale. Deci se înmulţesc acestea - nr. de puncte şi cu valoarea punctului de referinţă. Şi am luat şi un exemplu, ca să fie şi mai uşor de priceput pentru toată lumea - 40 de puncte, să zicem, ori 75, care este VPR-ul, există o pensie de 3.000 de lei. Din toate calculele pe care le-am făcut până acum, pensiile se dublează în cei 4 ani", a spus ministrul Muncii.

Stagiul de cotizare complet rămâne la 35 de ani. Pentru a se pensiona cineva fară niciun fel de penalizare, trebuie să aibă 65 de ani, plus 35 ani stagiu complet de cotizare", a mai spus Olguţa Vasilescu.

La rândul său, Liviu Dragnea spunea că noua lege a pensiilor va îndrepta "o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni", va "reaşeaza un sistem uriaş" care a fost complicat şi va rezolva problema celor care pentru aceeaşi durată de muncă şi aceleaşi condiţii au pensii diferite.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite