Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dragnea îi cere lui Tudorel Toader să-i schimbe completul de judecată prin OUG

Liderul PSD pune presiune pe Tudorel Toader să modifice prin ordonanţă de urgenţă una dintre legile Justiţiei, cu speranţa că va nimeri la un complet de judecată mai favorabil, susţin surse politice. Pe scurt, Dragnea vrea o ordonanţă de urgenţă pentru propria urgenţă penală. Şi Parlamentul s-a activat în favoarea lui Dragnea.

Dragnea îi cere lui Tudorel Toader să-i schimbe completul de judecată prin OUG
Comentează 0

Liviu Dragnea l-a ameninţat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că-l dă afară din Guvern dacă nu modifică prin ordonanţă de urgenţă (OUG) una dintre legile Justiţiei, susţin surse din coaliţia de guvernare pentru „Adevărul".

În mod ironic, legea la care vrea să umble Dragnea prin OUG a fost revizuită chiar de PSD, însă nu suficient cât să-l ajute pe Dragnea în procesul „Bombonica".

Iar presiunea este cu atât mai mare cu cât peste două săptămâni Curtea Supremă va începe să judece apelul făcut de Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

În primă instanţă, liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Aşadar, timpul nu mai are răbdare cu Liviu Dragnea, deci Liviu Dragnea nu mai are răbdare cu Tudorel Toader.

Cei cinci judecători care vor da sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul lui Dragnea sunt: Iulian Dragomir, Simona Cristina Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir şi Lavinia Lefterache. Surse judiciare susţin că „Dragnea a avut ghinion cu acest complet". Din cei cinci judecători, trei sunt intransigenţi, iar doi au diverse legături cu PSD.

Profund nemulţumit de prima „extragere" a judecătorilor, Liviu Dragnea vrea să-şi acorde şansa de a pica la un complet mai favorabil, însă are nevoie de ajutorul lui Tudorel Toader. Completele penale de 5 judecători de la Înalta Curte se formează în baza Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Este prima dintre Legile Justiţiei modificată de PSD şi promulgată ulterior de preşedintele Iohannis, la mijlocul lunii iulie. Detalii aici.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite