Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dovada că nicio metodă de contracepție nu e 100% sigură. Ce ține în mână un bebeluș abia născut

O fotografie cu un copil abia născut a ajuns virală pe internet. Copilul ține în mână steriletul care ar fi trebuit să o protejeze pe mama lui de o sarcină.

Dovada că nicio metodă de contracepție nu e 100% sigură. Ce ține în mână un bebeluș abia născut
Comentează 0

"Acest sterilet este al treilea pe care l-am folosit. Primele două au funcționat foarte bine", a declarat mama copilului pentru ziarul Metro, conform doctorulzilei.ro. Femeia și-a implantat dispozitivul în luna august și a aflat că este gravidă în luna decembrie. Sarcina avea deja 18 săptămâni. ”Deși nu am plănuit sarcina, și eu și familia mea ne-am simțit incredibil de binecuvântați când am aflat", a adăugat femeia.

După ce a aflat că e însărcinată a mers la ginecolog să vadă ce s-a întâmplat cu steriletul, însă era de negăsit, așa că au presupus că a căzut. La nașterea bebelușului, în timpul operației de cezariană, medicii au avut însă o surpriză- au găsit steriletul pierdut.

Steriletul (dispozitivul intrauterin – DIU) e unoscut ca fiind una dintre cele mai sigure metode de protecție împotriva unei sarcini nedorite: 99%. Odată implantat, acest dispozitiv oprește întâlnirea dintre ovul și spermatozoid și, ca mecanisme secundare acestei “întâlniri”,oprește ovulația, reduce mișcarea spermatozoizilor și nu permite prinderea ovulului fecundat.


Scrie un comentariu

trimite