Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două zile și două amenzi pentru noroiul de pe carosabil (FOTO)

Poliția Locală a aplicat două amenzi în două zile pentru noroiul adus de carosabil de constructori.

Două zile și două amenzi pentru noroiul de pe carosabil (FOTO)
Comentează 0

„Monitorizarea zonelor din municipiu unde se desfășoară activități de construcții, în vederea reglementării ieșirii în mod corespunzător a vehiculelor din șantiere, a permis surprinderea unor noi abateri de la dispozițiile legale, în cazul firmei care construiește un complex comercial pe Calea 6 Vânători. În acest sens firma responsabilă de curățarea carosabilului nu și-a îndeplinit din nou obligația de a curăța stratul de noroi împrăștiat pe carosabil de autocamioane. În cursul ultimelor luni, acest aspect a făcut obiectul numeroaselor semnalări telefonice ale cetățenilor către dispeceratul DGPL, ori în scris.

Experiența acumulată în această locație probează faptul că, cel puțin în sezonul rece, la astfel de șantiere se impune atât organizarea spălării vehiculelor la părăsirea sitului, cât și curățarea repetată a carosabilului în timpul programului de lucru (nu la finalizarea acestuia).

După avertizarea prealabilă, reprezentanții firmei constructoare au fost sancționați cu 1.000 lei, cu obligația de curățare a zonei afectate, urmând ca ulterior să fie amendați în mod repetat până în momentul adoptării unei proceduri conforme prevederilor HCLM nr. 162/2006.

O faptă similară a fost identificată de către polițiștii locali pe strada Ștefan Augustin Doinaș, unde un executant de lucrări la un complex rezidențial, aflându-se în situația primei constatări a încălcării legii, a fost avertizat pentru faptul că nu a luat măsuri de curățare a vehiculelor la părăsirea zonei de șantier și intrarea pe domeniul public. Echipa de control va reveni și în zilele următoare, când agentul economic riscă să fie amendat până la intrarea în legalitate.

DGPL Arad reiterează că seria amenzilor aplicate pentru încălcarea repetată a prevederilor mai sus menționate răspunde nevoii transmise de comunitate de a beneficia de un trafic rutier sigur și civilizat.

Conform art.6, pct.6 din HCLM 162/2006 «instituțiile publice, agenții economici, celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole, etc., utilizând orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope în așa fel încât acesta să nu fie împrăștiat pe carosabil».

Nerespectarea reglementărilor legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 și 1000 de lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite