Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două noi autospeciale la ISU Arad

Două noi autospeciale la ISU Arad
Comentează 0

De astăzi două noi autospeciale care au fost operaţionalizate şi vor asigura intervenţia de stingerea a incendiilor şi de căutare salvare în mediul acvatic.

          Autospecialele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional „Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 5 Vest – etapa a 2 a”.

          Autospeciala pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică este destinată intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, pătrunderea în locurile greu accesibile autospecialelor de capacitate medie şi mare, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise şi deschise. Autospeciala poate lucra independent, folosind apa din rezervorul propriu ori din alte surse sau în cooperare cu alte autospeciale similare. De asemenea poate executa şi misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

          Autospeciala cu echipamente specifice pentru transport scafandrii la intervenţie, în vederea executării misiunilor specifice ale echipajelor de scafandri în cadrul procedurilor de intervenţie pentru salvare vieţi omeneşti şi bunuri din râuri, lacuri, zone inundate etc.

           Autospeciala asigură:

  • transportul în condiţii de siguranţă a echipajului de scafandri şi al echipamentelor specifice intervenţiei scafandrilor;
  • deplasarea în zone de teren greu accesibile, către locul intervenţiilor;
  • alimentarea şi funcţionarea echipamentelor de semnalizare optico-acustice şi de comunicaţie;
  • Tractarea remorcii peridoc pentru transportul echipamentelor specifice dispuse pe aceasta;
  • Dispunerea troliului pentru scoaterea autospecialei din terenuri accidentate, când sistemul 4x4 al autoşasiului nu dă rezultate;

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt - căpitan Pleşca George

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite