Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două milioane de lei pentru „cuptorul de topit fier – Jumelț” (FOTO)

Ionel Bulbuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a anunţat că astăzi a fost aprobată valoarea investiției de la Zimbru, fiind vorba de două milioane de lei.

Două milioane de lei pentru „cuptorul de topit fier – Jumelț” (FOTO)
Comentează 0

„«Cuptorul de topit fier – Jumelţ» va fi nu doar un centru de atracție în sine, ci prin acest obiectiv turistic putem promova întreaga zonă Zimbru – Rășchirata, până la Dezna și Moneasa, specificul și obiceiurile locale. Vom realiza inclusiv trasee turistice tematice, care vor include și acest monument istoric.

Topirea fierului a fost o îndeletnicire în zonă încă din secolul XVII, iar cuptorul de la Jumelț a fost funcțional încă din secolul XIX și face parte din tradiția zonei.

În zona există și alte atracții turistice precum Rezervația naturală Dosul Laurului, cuptoarele de la Rășchirata, Stațiunea Moneasa, fostele mine, la care se adaugă cultura populară locală, cadrul natural al zonei.

Toate aceste obiective turistice ce creează contextul propice pentru integrarea ruinelor cuptorului în circuite turistice”, scrie pe Facebook Ionel Bulbuc.

Sursa foto: Facebook Ionel Bulbuc

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite