Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două dosare penale și amenzi de 120.000 de lei în cazul căprioarelor găsite moarte pe câmp (FOTO)

În urmă cu mai bine de două săptămâni vă informam că în zona Caporal Alexa au fost descoperite pe câmp zeci de căprioare moarte, otrăvite cu otravă de șoareci. Ancheta efectuată de autoritățile statului a avansat, Garda de Mediu anunțând că au fost aplicate sancțiuni de 120.000 de lei și au fost deschise două dosare penale.

Două dosare penale și amenzi de 120.000 de lei în cazul căprioarelor găsite moarte pe câmp (FOTO)
Comentează 0

„În perioada 15-21.02.2024 echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad și agenți din cadrul IPJ Arad – SAESP  au  efectuate verificări în  zonele Curtici, Nădab, Olari în vederea verificărilor privind moartea în condiții suspecte a unor animale sălbatice și identificarea de produse pentru combaterea rozătoarelor, aflate pe terenurile agricole deținute de către societăți agricole din zonele respective.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca deîndată să se treacă la colectarea momelilor raticide iar utilizarea produselor raticide să fie efectuată  în conformitate cu prevederile certificatelor de autorizare.

A fost predată o cantitate de 1325 kg de deșeuri animaliere pentru neutralizare prin incinerare.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 120.000 lei iar organele de urmărire penală a deschis două dosare penale in REM”, scriu pe Facebook reprezentanții Gărzii de Mediu.

Sursa foto: Facebook Garda de Mediu

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite