Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Dosarul medical online al pacientului”

Comentează 1

Peste 350 de cetățeni s-au programat, anul acesta, la diferite consulturi medicale în Ambulatoriul SCJU Arad prin intermediul cererii de programare on-line disponibilă pe site-ul instituției – www.scjarad.ro -  și alți 200 și-au deschis cont on-line pentru a se putea programa direct, respectiv pentru a-și putea consulta istoricul medical!

Din luna ianuarie a acestui an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a pus la dispoziția cetățenilor interesați, posibilitatea deschiderii unui cont on-line care permite  efectuarea de programări la cabinetele din ambulatoriu și vizualizarea istoricului medical – analize, consulturi de specialitate....

Contul pentru programări on-line și vizualizare istoric medical, "Dosarul medical online al pacientului”,  poate fi creat direct de acasă, de către persoanele care nu au fost internate în spital ori nu au beneficiat de servicii medicale în regim de spitalizare de zi sau ambulatoriu din aprilie 2021 și până în prezent. Persoanele care au efectuat investigații medicale în această perioadă, la spital, ori au fost internate nu își pot deschide singuri contul deoarece legislația în vigoare nu permite acordarea accesului la istoricul medical sau la alte date cu caracter personal fără identificarea persoanei în cauză. Astfel, cetățenii aflați în această situație și care doresc să își deschidă cont, îl vor putea deschide doar după prima vizită la spital – unde vor solicita informațiile necesare la Biroul de Programări, situat la intrarea în Ambulatoriul SCJU Arad, din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4.

Din totalul de 200 de conturi deschise până acum, în jur de 70 nu au putut fi activate deoarece titularii acestora s-au aflat în una dintre următoarele situații: figurau deja în baza de date a unității medicale începând cu luna aprilie a anului 2021, nu au accesat link-ul de activare a contului în termen de 24 de ore sau au introdus o adresă de e-mail greșită.

„S-au înregistrat cazuri în care s-a încercat deschiderea unui cont însă, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile de confidențialitate sau câmpurile obligatorii au fost completate eronat, contul a rămas inactiv. Colegii noștri au contactat telefonic titularii conturilor inactive, putând astfel să le activeze. Există și situații în care unii nu au răspuns la telefon, iar conturile acestora au rămas nefuncționale. Pentru a le putea activa facem apel la cetățenii care au încercat să își deschidă cont dar nu au reușit, să sesizeze acest fapt, printr-un e-mail la adresa secretariat@scjarad.ro pentru a putea fi ajutați în vederea activării contului”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.  

Contul SCJU Arad –"Dosarul medical online al pacientului”, disponibil pe site-ul scjarad.ro, asigură accesul pacienților la propriile informații medicale privind: datele de identificare, lista consultațiilor efectuate și rapoartele medicale ale acestora, lista seturilor de analize de laborator efectuate și buletinele de investigații cu rezultatele aferente, lista programărilor la consultații, lista internărilor și detaliile acestora, lista prescrierilor de medicamente și detaliile acestora precum și informații financiare rezultate din relația pacientului cu unitatea medicală.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite