Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dosar penal după ce o adolescentă de 16 ani şi-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere după ce o minoră de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin, a zgâriat Coloana Infinitului, scriindu-și numele pe monument, a informat, marți seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr.

Dosar penal după ce o adolescentă de 16 ani şi-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului
Comentează 0

Un incident asemănător a avut loc săptămâna trecută, când o fată de 12 ani, din județul Olt, a scrijelit un modul al operei brâncușiene, incidentul fiind surprins de un echipaj al Poliției Locale Târgu-Jiu.

În urma evenimentului, mama minorei a fost amendată cu suma de 500 de lei.

Directorul Centrul de Cercetare "Constantin Brâncuși", Doru Strâmbulescu, a afirmat, săptămâna trecută, că pentru a preveni astfel de incidente, autoritățile locale au inițiat deja un proiect care prevede introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor, urmând să fie avizat și cel de introducere a camerelor de supraveghere video în cele două parcuri din oraș în care se află operele sculptorului.

"Un asemenea incident nu poate să bucure pe nimeni. În acest sens am inițiat, deja, un proiect care este prins în planul de amenajare a Căii Eroilor. Este vorba de introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor. De asemenea, este în curs de avizare proiectul de introducere a camerelor de supraveghere video a operelor lui Brâncuși care se află în cele două parcuri din Târgu-Jiu. Se lucrează la propunerea către Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu cu privire la adoptarea unei hotărâri care să limiteze accesul și chiar să interzică atingerea operelor brâncușiene și protejarea lor. Am în vedere întărirea pazei și conceperea unui regulament care să prevadă modul în care se face curățenie în zona operelor din Parcul Coloanei și din Parcul Central. Urmează să fie montate și panourile de avertizare, care sunt avizate de Ministerul Culturii", a afirmat, în data de 4 aprilie, Doru Strâmbulescu.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite