Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donald Trump acuză că milioane de americani au votat ilegal

Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, a afirmat duminică seară că pe 8 noiembrie a câștigat nu doar majoritatea marilor electori, dar și votul popular în fața rivalei sale, Hillary Clinton. El a scris pe Twitter, declanşând un imens scandal, că, dacă se scad voturile a milioane de oameni care au votat ilegal, el a obţinut mai multe voturi decât cobntracandidata sa. Potrivit rezultatelor Biroului Electoral, Hillary Clinton a câştigat votul popular cu peste două milioane de voturi în faţa lui Trump.

Donald Trump acuză că milioane de americani au votat ilegal
Comentează 0

Un nou scandal a izbucnit în minivacanţa de Thanksgiving, după ce fosta candidată independentă ecologistă la Casa Albă, Jill Stein, a decis să ceartă renumărarea voturilor în statele Wisconsin, Pennsylvania și Michigan. 

Cele trei sunt state cheie care au basculat de partea republicanului Donald Trump. 

Echipa Clinton a anunțat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în același timp că nu a constatat nereguli. 

Acest lucru a atras o reacţie din partea lui Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite.

"Pe lângă o victorie zdrobitoare în colegiul electoral (a marilor electori), am câștigat votul popular dacă scădeți milioanele de indivizi care au votat ilegal", a acuzat într-un mesaj furios pe Twitter, viitorul președinte al Statelor Unite, care își va începe mandatul la 20 ianuarie. 

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite