Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doliu în presa arădeană: a murit Simion Todoca

Cunoscutul ziarist Simion Todoca, care se confrunta cu grave probleme de sănătate a trecut astăzi în eternitate. Avea 65 de ani.

Doliu în presa arădeană: a murit Simion Todoca
Comentează 0

Reputat membru al Filialei Ioan Slavici Arad a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Simion Todoca s-a născut la Şepreuş, pe 24 martie 1958. Potrivit lucrării „Voci şi vocaţii jurnalistice arădene în UZPR”, volum coordonat de Emil Şimăndan şi Vasile Filip, Simion Todoca a debutat în presă imediat după Revoluţie, în 1990, ca membru fondator al revistei Blue Jeans. Apoi, din 1993 până în 2018 a lucrat ca redactor la secţia politică a cotidianului Adevărul de Arad, devenit din 2008, Jurnal Arădean. De asemenea, în perioada 1996-1997 a fost redactor şef al revistei Alfa Magazin, iar din 2018 până la ieşirea la pensie a fost redactor şi senior editor la Glasul Aradului, după care a fost colaborator al News Ar.

De-a lungul carierei a realizat interviuri cu politicieni de marcă, ca Ion Iliescu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Mircea Geoană, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea şi mulţi alţii, relatând de asemenea, de la faţa locului, manifestări organizate de Casa Regală a României cu participarea Majestăţii Sale Regele Mihai, mai arată sursa citată.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate!


Scrie un comentariu

trimite