Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doar patru premii au fost acordate , din cele cinci puse în joc, la emisiunea ”Repriza de Sport de luni seara”

Doar patru premii au fost acordate , din cele cinci puse în joc, la emisiunea ”Repriza de Sport de luni seara”
Comentează 0

 

Pe parcursul emisiunii s-au pus cinci întrebări concurs , toate din Legile jocului de fotbal, așa că nu e de mirare că cei care au răspuns corect s-au numărat din rândurile arbitrilor sau ale foștilor arbitri de fotbal.

Invitații mei, Leontin Buda, Andrei Pîslaru și Andreea Șușcă au venit cu 5 premii frumoase: un tort, un tricou Adidas de arbitru, o pereche de mănuși pentru arbitri asistenți și o minge de fotbal Joma.

Întrebările au fost destul de dificile, cei mai rapizi cu răspunsurile corecte fiind arbitrul AJF Loredan Bogdan care a intrat în posesia unei sacoșe sport și a unui tort și Valentina Haida, antrenoare a echipei feminine arădene , Viitorul. Vali a câștigat un tricou pentru arbitri și o pereche de mănuși.

Cei doi câștigători au donat unul din premii unui copil sportiv , iar tricoul a fost de asemenea donat unui arbitru AJF Arad din această generație

Întrebările concurs și răspunsurile corecte au fost următoarele:

1. Dacă un jucător din apărare începe să țină un jucător aflat în atac în afara suprafeței de pedeapsă și continuă să-l țină și în interiorul suprafeței de pedeapsă, iar jucătorul din atac nu reușește să înscrie, ce decizie tehnică ia arbitrul ?

Răspuns corect: penalty pentru echipa aflată în atac.

2. Dacă un jucător care aruncă mingea de la margine are în momentul aruncării ambele picioare pe linia de margine, ce decizie ia arbitrul?

Răspuns corect: Lasă jocul să continue

3. Dacă un jucător aflat în atac atinge în mod accidental ( deci involuntar), mingea cu mâna sau cu brațul, iar apoi , mingea ajunge la un alt jucător aflat în atac ( coechipier) și echipa care atacă înscrie imediat un gol, ce decizie ia arbitrul?

Răspuns corect: gol valabil

4. Mingea trimisă de către echipa în atac părăsește terenul pe lângă bara din stânga portarului echipei aflate în apărare.

Portarul repune mingea cu piciorul de pe linia suprafeței de poartă, aflată în partea dreaptă a porții , trimițând-o la un coechipier aflat pe punctul de la 11 m.

Ce decizie ia arbitrul?

Răspuns corect: Lasă jocul să continue

5: Ce lungime trebuie să aibă crampoanele ghetelor de fotbal ?

Răspuns corect: Nu este prevăzut așa ceva în ROAF.

Dintre cele 5 premii oferite, mingea Joma nu a fost câștigată, urmând ca acest premiu să fie pus la bătaie cu ocazia altei ediții a emisiunii Repriza de Sport.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite