Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DNA a trimis în judecată doi oficiali ai UTA-ei, pentru dare de mită

Procurorii DNA au trimis în judecată doi dintre oficialii UTA-ei Arad, care sunt acuzați că ar fi mituit jucătorii altor echipe și un arbitru. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane, reprezentanți ai clubului de fotbal din Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită și o persoană în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.
 

DNA a trimis în judecată doi oficiali ai UTA-ei, pentru dare de mită
Comentează 0

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).
În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.
Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.
În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava. Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat, în octombrie 2017, declanșarea acțiunii penale împotriva a patru persoane, printre care doi oficiali ai echipei arădene. Claudiu Baboia, fost arbitru şi secretar al AMFB (Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti), Claudiu Drăgan (director de competiții), Dorin Stana, secretar general, şi Ionuţ Vlădulescu (observator) erau acuzaţi de dare de mită şi complicitate la dare de mită pentru fapte comise în data de 19 mai 2017, în favoarea echipei UTA.

Potrivit anchetatorilor, cei patru suspecți ar fi oferit, într-un hotel din Suceava, mită în valoare de 13.500 de lei arbitrului partidei Foresta Suceava - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, aceasta din urmă fiind contracandidata celor de la UTA la promovare.

Ancheta s-a declanșat în momentul în care reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului Bucureşti, au descins la finalul lunii iulie 2017, la Arad, la sediul clubului de fotbal UTA Bătrâna Doamnă, dar şi acasă la Claudiu Drăgan, director sportiv al echipei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite