Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Interviu cu CalVee, un DJ care aduce vibe-ul internațional pe scenele autohtone

La AOA, o serie de artiști au urcat pe scena principală, unde au încins atmosfera și au creat un vibe de senzație. Astăzi, vom vorbi despre DJ CalVee, care a avut amabilitatea de a ne povesti mai multe despre cariera sa muzicală. Un artist cu 7 ani experiență ca și DJ și 10 ani experiență ca și dansator, Vlad Calomfir este un tânăr pasionat de muzică și dans cam de când... își poate aduce aminte. 

Interviu cu CalVee, un DJ care aduce vibe-ul internațional pe scenele autohtone
Comentează 0

Care este stilul tău și cam ce set-up ai folosit la AOA?

Am avut un set-up bine organizat și actualizat la zi cu noua tehnologie, fapt ce mi-a dat mai multă încredere în selecția pieselor și a stilurilor muzicale. În mare parte, mi-am format un stil de muzică propriu punând accent pe beaturi de house/latin house și tech house cu vocal comercial care reușește să atragă atenția ascultătorului și mai mult de atat, să fredoneze.

Care este rețeta pentru a deveni un DJ de succes?

Nu prea există un ingredient secret, ce e drept sunt mulți factori care pot influența asta dar, primul lucru pe care un DJ de succes ar trebui să îl facă ar fi să studieze bine publicul de la fiecare eveniment și chiar înainte de eveniment, pentru că, o dată ajuns acolo să „miște“ majoritatea. Apoi urmează selecția bună a pieselor, iar aici intervine tema de casă, cunoașterea bună a pieselor din playlist. O bună imagine ar ajuta la promovare dar nu și la a deveni un DJ de succes.

Crezi că există o diferență între muzica de afară și cea de aici de la noi? Care ar fi aceea?

Aici cred că putem discuta mult și bine dar rezumând puțin, nu se compară deloc. Muzica pe care o ascultăm în România este doar pentru România. Din păcate, sunt puțini artiști foarte buni care au reușit să ajungă la nivel internațional ascultați si apreciați. De menționat că afară, ascultătorul este mult mai deschis la ceva nou și la alegerile DJ-ului, spre deosebire de România, unde am observat ca DJ-ul este “forțat“ să pună muzica de la radio și restrâns de la creația proprie sau de a dezvolta setupul după experiența și viziunea lui. În principiu, afară, publicul este mult mai deschis dar și organizatorii de evenimente. Se pune accent pe calitate nu pe cantitate, iar asta se simte în timp.

În câteva cuvinte, cine este artistul arădean Calvee?

Meet CalVee, un ex-dansator în vârsta de 30 de ani care are o poftă nebună de viață, pregătit pentru toate provocările vieții. Mutat recent în România, am început să reiau legăturile din copilărie și mai mult de atât, să creez noi conexiuni pentru următoarele evenimente. Prins în contextul “o iau de la zero “ am început să produc muzică, iar următoarea piesă aș vrea să o lansez în curand dacă merge totul cum mi-am propus.

Spune-ne în ce context a apărut pasiunea ta pentru muzică

Relocat în Arad în urmă cu 25 de ani, eu fiind născut în București, am fost pasionat de sport mai mereu și de aici cred că vine și pasiunea pentru dans și muzică. Până la vârsta de 14 ani îmi doream să ajung în armată, să urmez modelul bunicului care a ieșit la pensie ca fiind locotenent-colonel. Nici pe aproape cu ceea ce mi se întamplă în ziua de astăzi, dar nu regret decizia pe care am luat-o la vârsta de 15 ani când am intrat la Liceul Economic și m-am apucat de dans. Cum am făcut pasul acesta de la visul de a ajunge soldat și până la dans? Balul Bobocilor, da, știu era foarte “ la modă“ și am și câștigat titlul de Mister Boboc. De aici a luat amploare pasiunea mea pentru muzică și dans și am reusit să îmi împlinesc toate dorințele legate de acest hobby. La vârsta de 20 de ani am primit un telefon și mi s-a oferit un contract de dans în China, iar de aici cariera mea în muzica avea o speranță mai mare. M-am acomodat foarte repede și am reușit să îmi creez o imagine de artist complex care performa ca și DJ dar cu show-uri de dans incluse în set. Despre cluburile din China e mult de povestit dar cel mai important pentru mine era ca majoritatea aveau o capacitate de 2-3000 de persoane iar senzația pe scenă era de nedescris, și acum mi se face pielea de găină cand mă gândesc! Având un grup de prieteni cu care performam în mai multe orașe din China, am realizat că am un vis pe care voiam să îl fac solo, o carieră în muzica solo care, am inițiat-o puțin înainte ca viata tuturor să ni se schimbe si anume cu pandemia de Covid.

Am reușit să ajung înapoi în Romania cu ultimul avion din China din fericire, dar din păcate șansele mele la o cariera solo au început să se diminueze. Între timp m-am relocat în Grecia și Spania printr-o companie nemțească prin care reușeam să îmi urmez visul dar nu în cluburi ci în resorturi, unde culmea ironiei, am avut de invatat foarte multe legat de “rețeta de succes a unui DJ“ după cum spuneam si la întrebarea anterioară. În momentul de față sunt reîntors în Romania și pregătit să colaborez cu toți cei care sunt deschiși si vor să aducă un vibe internațional în cluburi sau evenimente, dar fără să o mai lungim, eu sunt Vlad Calomfir aka CalVee, un tip simpatic cu o personalitate puternică care a transformat pasiunea într-un job full time. See you on the dancefloor. 

Mulțumim. 


Scrie un comentariu

trimite