Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dispar containerele din cartiere! Primăria investește 10.000.000 de euro în platforme menajere subterane

Municipalitatea va renunța la toate rampele de gunoi menajer de suprafață existente în cartiere, pe care le va înlocui cu platforme subterane automatizate. Primele 29 de containere subterane vor fi instalate în Alfa.

Dispar containerele din cartiere! Primăria investește 10.000.000 de euro în platforme menajere subterane
Comentează 96

Primarul Gheorghe Falcă a anunțat, miercuri, că la nivelul administrației locale s-a luat decizia renunțării la rampele de gunoi de suprafață din cartiere, urmând ca acestea să fie înlocuite cu platforme gospodărești subterane, care vor fi aduse la suprafață de un sistem automatizat atunci când containerele trebuie golite.

”În Arad au venit foarte mulți oameni care își trăiesc viața recuperând din rampele  actuale, de aceea vrem să le introducem în subteran în următorii trei ani”, a spus Falcă.

În total, peste 320 de platforme subterane vor fi realizate, costul fiecăreia fiind de 30.000 de euro, astfel încât investiția este estimată la 10.000.000 de euro, sumă ce va fi asigurată din bugetul local.

Potrivit primarului, primele 29 de platforme automatizate vor fi instalate în Alfa, acolo unde sunt cele mai mari probleme din cauza celor care caută în gunoaie. În vecinătatea cartierului se află celebra stradă Mărului, unde există zeci de colibe ale unor persoane venite din alte județe, majoritatea de etnie romă. Adesea, animalele de casă, precum porcii, caii sau vacile, ajung în cartier în căutarea hranei.

Reprezentanții administrației locale spun că alte avantaje ale sistemului de depozitare temporară a deșeurilor menajere în subteran sunt aspectul și confortul din cartiere, urmând să fie eliminate și mirosurile.

Investiția se va realiza în paralel cu lucrările din cadrul proiectului ”Regenerarea urbană a cartierelor de blocuri construite înainte de 1989”, pentru care Primăria Arad a obținut de la BERD un credit de 20.000.000 de euro.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite