Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din luna octombrie, echipa Asociației ZURY s-a mărit cu 6 noi voluntari

Din luna octombrie, echipa Asociatiei ZURY s-a marit cu 6 noi voluntari straini din Franta, Lituania, Germania si Grecia care se vor implica in cadrul proiectului "Step up. Build your career".

Din luna octombrie, echipa Asociației ZURY s-a mărit cu 6 noi voluntari
Comentează 0

Pe parcursul celor 6 luni, voluntarii, prin activitatile pe care le vor implementa vor sa ajute la diminuarea ratei somajului in randul tinerilor europeni in special cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani si la sporirea gradului lor de angajabilitate prin investirea directa in capacitatile lor, urmarind in acelasi timp accelerarea dezvoltarii lor personale. Avand in vedere acest context si faptul ca problematica somajului este una de nivel european, iar in Romania, tinerii sunt cei mai afectati de acest lucru, acest proiect  initiativa al asociatiei vine si in sprijinul beneficiarilor locali actionand asupra unor nevoi ca: dezvoltarea si validarea unor competente de viata si transversale, nevoia de consolidare a abilitatilor de natura lingvistica si digitala, slaba implicare a acestora in actiuni de voluntariat sau de activism comunitar, informarea redusa cu privire la oportunitatile existente pentru tineret la nivel local, national si european, neangajarea tinerilor in nicio forma de activitate.

Voluntarii vor organiza astfel urmatoarele activitati pentru tinerii si copii din Arad:   

  • 6 ateliere de limba si cultura specifice tarilor native avand drept beneficiari 60 de tineri locali. In cadrul acestei activitati voluntarii ii vor invata pe tinerii locali despre limba si cultura lor, despre traditii, obiceiuri si moduri de viata, precum si vor pune bazele comunicarii intr-o noua limba straina pentru participantii locali;
     
  • 6 ateliere de lucru/activitati educationale non-formale din domeniile: comunicare, creativitate, dezvoltare sustenabila/protectia mediului si stil de viata sanatos pentru 180 de tineri elevi si copii beneficiari;
     
  • 4 campanii/sesiuni de informare cu privire la oportunitati de dezvoltare personala si profesionala la nivel european pentru 200 de tineri si elevi/studenti.
     
  • Proiectul <”Step up. Build your career.”> este finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Erasmus+ (Actiunea Cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor si lucratorilor de tineret – Serviciul European de Voluntariat) si implementat de catre Asociatia ZURY in perioada 01.02.2017 - 30.09.2018.

In cadrul proiectului Asociatia ZURY colaboreaza cu alte 6 organizatii partenere din 6 tari: NGO "Actio Catholica Patria" (Lituania), Jugendwerk der AWO Württemberg (Germania), Youth In Advance 18 (Grecia), Centre Régional Information Jeunesse Limousin (Franta), Jump in Associazione Culturale (Italia) si Asociacion Juvenil Intercambia (Spania).

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite